08 Aralık 2017 11:02

Türkiye’de engelli nüfus oranı yüzde 6.9

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, 2 milyon 85 bin erkeğin ve 2 milyon 792 bin kadının en az bir engelinin olduğunu açıkladı.

Paylaş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Türkiye’de engelli nüfusun oranının yüzde 6,9 olduğu belirtilerek 2 milyon 85 bin erkeğin ve 2 milyon 792 bin kadının en az bir engelinin olduğunu açıkladı.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, HDP Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş’ın, Türkiye’deki engelli kadınların durumlarına ilişkin TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesini yanıtladı. Bakanlığın verdiği yanıtta, 2011 Nüfus ve Konut araştırması çerçevesinde Türkiye’de engelli nüfusun oranının yüzde 6.9 olduğu belirtilerek, 2 milyon 85 bin erkeğin ve 2 milyon 792 bin kadının en az bir engeli olduğu kaydedildi.

Öte yandan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, engelli istihdamının teşvik edilmesi için çeşitli projeler yürütüldüğünü, İşe Katıl Hayata Atıl projesi ile 2016 sonu itibariyle 447 engelli bireyin iş sahibi olduğunu belirtti. Bakanlığın cevabına göre, girişimcilik eğitimi alan veya kuracağı meslekte eğitim almış engelliler, iş projelerinin onaylanması halinde İŞKUR tarafından 36 bin TL kadar hibe alabiliyor. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

ABD: Büyükelçilik 2 yıldan önce Kudüs'e taşınmaz

SONRAKİ HABER

'Nuriye ve Semih tam 275 gündür adalete aç'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...