07 Ağustos 2012 08:41

Side tarihini sanat festivaliyle güçlendiriyor

Side 12. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali bu yıl 12. kez düzenlenecek. 25 Ağustos – 30 Eylül 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festivalin açılışı Viyana Schloss Schönbrunn Orkestrası konseri ile yapacak.  5 gün sürecek olan festivalde Türkiye’den ve pek çok ülkeden orkestraların konserle

Side tarihini sanat festivaliyle güçlendiriyor
Paylaş

2010 yılında Avrupa Festivaller Birliği’ne (EFA) kabul edilen Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali, geride bıraktığı 11 yılda dünya çapında sanatçıları Side Apollon Tapınağı, Side Antik Tiyatrosu ve Side Limanı gibi Side’nin tarihi sahnelerinde, izleyici ve dinleyicileriyle buluşturdu.

KENDİ ORKESTRASINI KURDU
Side Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali bu yıl Viyana Schloss Schönbrunn Orkestrası konseri ile başlayacak. Lezginka Dağıstan Halk Dansları Topluluğu, Beijing Senfoni Orkestrası, Antonio Pirolli’nin şefliğinde Antalya Devlet Senfoni Orkestrası ve Massimo Mercelli gibi dünyaca ünlü topluluk ve sanatçıları da kapsayan Side 12. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali kapanış galasını Side Festival Orkestrası ile yapacak.

ORKESTRAYI ŞEF KRZYSZTOF PENDERECKİ YÖNETECEK
Side Festival Orkestrası; Avrupa’da ve dünyada örnekleri bulunan, festivallerin kendi isimlerini taşıyan orkestraların Türkiye’deki ilk örneği. Grammy Ödüllü şef Krzysztof Penderecki yöneteceği orkestrada, ABD, Çin, Japonya ve Avrupa ülkelerinden 42, Türkiye’den 40 müzisyen olmak üzere toplam 82 kişi bulunuyor. Side Festival Orkestrası, gelecek yıllarda ünlü şefler yönetiminde dünyaya açılacak.
(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Aslı Özdemir belleklerinizin kuytu köşelerini açığa çıkartıyor

SONRAKİ HABER

Sahnenin gücü birleşiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...