08 Aralık 2017 10:58
Son Güncellenme Tarihi: 08 Aralık 2017 12:24

ABD: Büyükelçilik 2 yıldan önce Kudüs'e taşınmaz

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, Büyükelçilik binasının Tel Aviv'den Kudüs'e taşınma işleminin 2 yıldan önce gerçekleşmeyeceğini açıkladı.

Paylaş

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, ABD Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınması işleminin 2 yıldan önce gerçekleşmeyeceğini açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması, başta Filistin olmak üzere pek çok kesimin tepkisini çekmişti.

LAVROV VE TILLERSON SURİYE'Yİ GÖRÜŞTÜ

Öte yandan Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Dışişleri Bakanları toplantısına katılan Rusya ve ABD Dışişleri Bakanları Sergey Lavrov ve Rex Tillerson, ikili bir görüşme yaptı. Görüşmede Suriye konusu da ele alındı.

Viyana’da Lavrov ve Tillerson arasında yapılan ikili görüşmenin başlıca maddeleri Suriye’nin yanısıra Ukrayna ve Kuzey Kore oldu.

Rus Dışişleri Bakanlığı’na göre, iki yetkili, “Suriye’deki iç ihtilafın, tüm Suriyeli siyasi güçleri kapsayacak bir müzakere sürecinin yolu ile çözümlenmesi yönünde atılacak yeni adımları” görüştüler.

Sputnik İngilizce’ye göre, açıklamada “Sergey Lavrov, sadece Suriye halkının kendi geleceğine karar verme hakkı olduğunu vurguladı. Suriye Arap Cumhuriyeti devletinin egemenliği ve toprak bütünlüğüne sıkı biçimde saygı gösterilmeli” denildi. (DIŞ HABERLER)
 

ÖNCEKİ HABER

'Sneijder, Los Angeles Galaxy ile anlaştı' iddiası

SONRAKİ HABER

Türkiye’de engelli nüfus oranı yüzde 6.9

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...