08 Aralık 2017 07:25

Türkiye, Swarm'dan en çok yer bildirilen ülke oldu

Sosyal medya uygulaması Swarm’da en çok yer bildiriminde bulunulan ülke açık ara Türkiye oldu. 10 milyar yer bildiriminin dörtte biri Türkiye'ye ait.

Paylaş

Dünya genelinde sosyal medya uygulaması Swarm'dan yapılan bildirim sayısı 10 milyara ulaşırken bunların 4’te 1’ini kapsayan yaklaşık 2 buçuk 5 milyarı Türkiye’de gerçekleşti.

Ajans Press, dünya üzerinde en çok yer bildirimi yapılan ülkeler araştırmasıyla ilgili medya incelemesi gerçekleştirdi. Ajans Press’in Foursquare’dan elde ettiği bilgilere göre 2013 yılında Avrupa’da birinci, dünyada ise üçüncü olan Türkiye, geçtiğimiz yıl dünyada da bir numaraya yükseldi.

Dünya üzerinden en çok bildirimi yapılan konum ise İstanbul Atatürk Havalimanı oldu. İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan 1 milyon 547 bin 502 tarafından 7 milyon 105 bin 686 bildirim yapılırken bu rakamlar gün geçtikçe artmaya devam ediyor.

En fazla yer bildiriminin Türkiye’de yapıldığı uygulamada en yüksek kontrol Everest Dağı’nda en alçak kontrolün ise Lut Gölü’nde yapıldığı belirlendi. PRNet’in gerçekleştirdiği medya incelemesinde sosyal platformlarla ilgili 133 bin 625 haberin medyaya yansıdığı belirlenirken Swarm hakkında 416 haber çıkışı tespit edildi. (İstanbul/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Rize’de 38 köy yolu ulaşıma kapandı

SONRAKİ HABER

13 yaşındaki çocuğa cinsel istismara 'olumlu tutum' indirimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa