08 Aralık 2017 06:23

ABD’de Hope Solo futbol federasyonu başkanlığına aday

ABD'de Hope Solo, futbolda kadın-erkek ve fırsat eşitliğini gözeten altyapı sistemi vaatleriyle ABD Futbol Federasyonu başkanlığına aday oldu.

Paylaş

ABD futbolunun en önemli figürlerinden Hope Solo, Futbol Federasyonu başkanlığına aday olduğunu açıkladı.

Facebook hesabından duyuru yapan Solo, “ABD’de futbol altyapı sisteminin dezavantajlılara yönelik ayrımcılık ve görmezden gelme üzerine kurulu olduğunu” belirtti.

ALTYAPI SİSTEMİNE ELEŞTİRİ

Profesyonel kariyerine başlayana kadar ailesinin önemli bir maddi yük üstlenmek zorunda kaldığını söyleyen Solo, “ABD futbolundaki sistematik problem gençler seviyesinde başlıyor. (ABD’de)Futbol her zaman için bir orta sınıf sporu oldu ve son dönemde de üst orta sınıfa yakın oldu. Ülkedeki en iyi kulüpler, her genç oyuncudan yıllık 3 bin ila 5 bin dolar talep ediyor. Genç futbolcuların bu mali gerçeklikle baş edemeyip hayallerinin peşini bıraktığına bizzat tanıklık ettim” dedi.

“Lafın süresi doldu. ABD futbolu için ne yapılması gerektiğini ve nasıl yapılacağını biliyorum. Bunları hayata geçirebilmek için yeterli cesarete de sahibim” diyen 36 yaşındaki Solo, başkanlık yarışındaki ikinci kadın aday oldu. Diğer kadın aday Soccer United Pazarlama Başkanı Kathy Carter.

EN AZ 8 ADAY VAR

ABD erkek milli futbol takımının 2018 Dünya Kupası’na katılamaması sonrası, başkanlık için aday enflasyonu yaşanıyor. Sunil Gulati, bu hafta başında dördüncü dönem için aday olmayacağını açıklamıştı.  Şu ana kadar 8 isim, adaylığını açıkladı. Bunlar arasında erkek milli futbol takımının eski üyelerinden Eric Wynalda, Paul Caligiuri ve Kyle Martinoric de var.

Hope Solo, ABD kadın futbol tarihinin en başarılı kalecisi olarak kabul ediliyor. Solo, milli formayla 2 Olimpiyat altın madalyası ve 2015 Dünya Kupası şampiyonluğu kazandı. Ancak daha önce milli takımla sorunlar da yaşamıştı. Ağustos 2016’da ABD’nin Rio Olimpiyatlarına çeyrek finalde veda etmesi sonrası rakipleri İsveç için “Bir grup korkak” demesi sonrası ceza almış ve milli takım kontratı iptal edilmişti. 2015’te ise eşiyle birlikte aracında gözaltına alındıktan sonra 1 aylık ceza almıştı.

ERKEK KADIN EŞİTLİĞİ

Solo ve ABD kadın milli futbol takımından 4 oyuncu Nisan 2016’da ABD Eşit İstihdam Hakkı Komisyonu’na şikayette bulunarak erkek meslektaşlarıyla eşit haklar talep etmişti.

Solo, adaylığını ilan ettiği Facebook açıklamasında erkek ve kadın futbolcuların her seviyede eşit muamele görmesini sağlayacağını net bir şekilde ifade etti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Formula 1 Dünya Şampiyonası'nın 2018 takvimi onaylandı

SONRAKİ HABER

Trump’ın Kudüs kararının fon müziği

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...