07 Aralık 2017 15:06

Gıda-İş’ten Filistin halkı ile dayanışma çağrısı

Gıda-İş Sendikası, ABD'nin Kudüs kararına ilişkin açıklama yaparak, bütün işçi ve emekçile Filistin halkının davasını desteklemeye çağırdı.

Paylaş

DİSK’e bağlı Türkiye Gıda Sanayii İşçileri Sendikası Genel Merkezi ABD’nin Kudüs kararına ilişkin yazılı bir açıklama yaparak,“Emperyalistler ve onların yerli işbirlikçileri Ortadoğu halklarının bir arada barış ve eşitlik içinde yaşamamaları için yeni hamleler yapıyorlar. Bölgede etnik ve mezhepsel çatışmalar körüklenerek, emekçi halklar birbirine düşmanlaştırılıyor” ifadelerine yer verdi ve bütün işçi ve emekçile Filistin halkının davasını desteklemeye çağırdı.

 {{339851}}

'Kudüs provokasyonuna son verilsin' başlıklı Gıda-İş’in açıklaması şu şekilde:  

"Emperyalistler ve onların yerli işbirlikçileri Ortadoğu halklarının bir arada barış ve eşitlik içinde yaşamamaları için yeni hamleler yapıyorlar. Suriye’de yıllardır yaşanan savaş ve çatışmalarda yüzbinlerce insan hayatını kaybetti, milyonlar yerinden, yurdundan edildi. Bölgede etnik ve mezhepsel çatışmalar körüklenerek, emekçi halklar birbirine düşmanlaştırılıyor. Dün ABD Başkanı Trump “Kudüs’ün İsrail’in Başkenti olduğunu” bunun gereğini yerine getirerek ABD Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıyacağını açıkladı. Bu açıklama Ortadoğu coğrafyasında yeni çatışmalara ve savaşlara kapı açmış bulunuyor. Bu büyük bir provokasyon girişimidir. Ortadoğu Bölgesi’nde yeni çatışmaların başlamasına neden olacak bir girişimdir.

Trump, bu kararı bölgede gerici yönetimlerin, kendi ülkelerindeki halkları yeniden kendilerine yedekleme ve iktidarlarını ayakta tutmanın aracına dönüştürecek bir fırsat olarak görüyor. Tüm emperyalistler ve onların yerli işbirlikçileri, Filistin halkının üzerinden elini çekmelidir. Başta Filistin halkı olmak üzere, Ortadoğu halkları kendi geleceklerine, özgürce kendileri karar vermelidir. Barış sürecinin yeniden başlayabilmesi için öncelikle ABD-İsrail provokasyonunun sona erdirilmesi, İsrail’in yeni yerleşim yerleri açma politikasına son vermesi, işgal ettiği toprakları terk etmesi ve Filistin’den sürülen Filistinlilerin ülkelerine dönebilmesi gereklidir.

Ortadoğu’da zaten bir savaş ortamı mevcutken yeni çatışma konularını gündeme getirmek Ortadoğu ve Dünya halklarının yararına değildir. On yıllardır mücadele veren Mazlum Filistin Halkını tüm gücümüzle destekliyoruz. Bütün işçileri ve emekçileri Filistin halkının haklı davasını desteklemeye çağırıyoruz.

Yaşasın Özgür ve Bağımsız Filistin!" (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gülbahçe tepki gösterdi, taş ocaklarına izin çıkmadı

SONRAKİ HABER

DEÜ işçileri: Kadro konusunda kaygılarımız çok fazla

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...