07 Aralık 2017 09:01

EMEP: Kudüs provokasyonuna son verilmelidir!

Emek Partisi Trump'ın açıklamasının büyük bir provokasyon olduğunu belirterek, işçi ve emekçilere Filistin halkıyla dayanışma çağrısı yaptı.

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump’ın, 1995 yılında aldıkları “Kudüs’ün İsrail’in Başkenti olduğuna dair karar”ın gereğini yerine getirerek, ABD Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşıyacağını açıkladığı belirtilen EMEP açıklamasında: “Bu büyük bir provokasyon girişimidir. Ortadoğu Bölgesi’nde yeni çatışmaların başlamasına neden olacaktır. Trump, bu kararı ile böyle bir çatışma sürecini başlatmak istemektedir.

Trump, bu kararı ile hem iç politikada kendini güçlendirmeyi hedefliyor; hem de ABD, İsrail, Mısır ve Suudi Arabistan ittifakı ile Ortadoğu’da Rusya ve İran etkinliğine karşı yeni bir süreç başlatmak istiyor” denildi.

BARIŞ SÜRECİNİN BAŞLAYABİLMESİ İÇİN ABD-İSRAİL PROVOKASYONUNUN SONA ERDİRİLMESİ GEREKİR

Kudüs’ün Başkent olduğu bir Filistin Devleti mi, yoksa Kudüs’ün Filistin ve İsrail’in başkenti olacağı iki devlet mi konusunda barış sürecinde kararı Filistin halkının vereceği vurgulanan açıklamada şöyle denildi: “Fakat, Barış sürecinin yeniden başlayabilmesi için öncelikle ABD-İsrail provokasyonunun sona erdirilmesi, İsrail’in yeni yerleşim yerleri açma politikasına son vermesi, işgal ettiği toprakları terk etmesi ve Filistin’den sürülen Filistinlilerin ülkelerine dönebilmesi gereklidir.

Ortadoğu’da zaten bir savaş ortamı mevcutken, yeni çatışma konularını gündeme getirmek Ortadoğu ve Dünya halklarının yararına değildir. ABD ve tüm emperyalist güçler Ortadoğu’dan derhal elini çekmelidir.”

‘CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN VE HÜKÜMET TRUMP AÇIKLAMASINI FIRSATA ÇEVİRME PEŞİNDE’

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümetin; Trump’ın çıkışını fırsata çevirme peşinde olduğu dile getirilen açıklamada: “İçerideki sıkışmışlığın üstünü örtmekte, ırkçı ve gerici politikasına alet etmektedir. Sorun dinler ve mezhepler sorunu olarak ele alınamaz. Sorunu üreten emperyalistler ve onların işbirlikçilerinin politikalarıdır. Amerikan emperyalizmi ve İsrail Siyonizm’i ile  lafla mücadele edilemez. Açık ve gizli bütün askeri ve ekonomik anlaşmalar başta olmak üzere, bütün ikili anlaşmalar iptal edilmelidir. Bu yapılmadan sonuç alıcı hiçbir adımı atmak mümkün değildir” denildi.

FİLİSTİN HALKINA DESTEK ÇAĞRISI

Bütün işçi ve emekçilere Filistin halkının haklı davasını destekleme çağrısı yapılan açıklamada: “Emek Partisi olarak, Mazlum Filistin Halkını tüm gücümüzle destekliyoruz” denildi.
 

ÖNCEKİ HABER

Antalyaspor'da Leonardo görevi bıraktı

SONRAKİ HABER

Fenerbahçe Bursaspor’u deplasmanda 1-0 yendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...