06 Aralık 2017 20:48

Leipzig'i 2-1 yenen Beşiktaş, gruptan namağlup çıktı!

RB Leipzig'i deplasmanda 2-1'lik skorla yenen Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ndeki grup mücadelesini namağlup tamamlayan ilk Türkiye takımı oldu.

Paylaş

Şampiyonlar Ligi'nde gruptan lider olarak çıkmayı garantileyen Beşiktaş, gruptaki son maçında Alman ekibi RB Leipzig'i deplasmanda 2-1 yendi.

Bu sonuçla birlikte Beşiktaş, G grubundaki mücadelesini 4 galibiyet ve 2 beraberlikle tamamlamış oldu. Bu galibiyetle puanını 14'e yükselten Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasını namağlup tamamlayan ilk Türkiye takımı oldu.

Öte yandan Beşiktaş 14 puanla, Türkiye takımları arasında grup aşamasında en yüksek puana ulaşan takım unvanına da sahip oldu. Rekoru 2007-2008 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde 11 puana ulaşan Fenerbahçe elinde tutuyordu. 

Leipzig karşısında 2 gol bulan Beşiktaş, Türkiye takımlarının Şampiyonlar Ligi'ndeki grup mücadelerinde kaydettiği gol rekorunu da 10'dan 11'e çıkarmış oldu.

Öte yandan Şenol Güneş, bir Türkiye taıkımına Şampiyonlar Ligi'nde en fazla puan kazandıran Teknik Direktör ünvanını da 2007-2008 sezonunda Fenerbahçe'ye 11 puan kazandıran Arthur Zico'dan almış oldu.

Şenol Güneş (Fotoğraf: DHA)
Şenol Güneş, Beşiktaş'ın başında yeni bir rekora daha imza attı

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR

Jeremain Lens, ceza sahası içinde rakibi Willi Orban'ın yatarak müdahalesi sonrasında yerde kaldı. Hakem Viktor Kassai penaltı noktasını işaret etti. 10. dakikada penaltı vuruşunu gole çeviren Negredo, Beşiktaş'ı 1-0 öne geçiren isim oldu.

11. dakiakda Leipzig'den Willi Orban'ın şutu yan direkten döndü.

Ev sahibi ekipte 82. dakikada ikinci sarıdan kırmızı kart gören Ilsanker takımını 10 kişi bıraktı.

87. dakikada Leipzig, Keita'nın attığı golle skoru eşitledi: 1-1.

90'da son sözü Talisca söyledi: 2-1.

Karşılaşmada Beşiktaş kalecisi Tolga Zengin kritik kurtarışlara imza attı.

Grubun diğer maçında ise Porto evinde Monaco'yu 5-2 yenerek grubu 2. sırada tamamladı ve son 16 turuna kaldı. Leipzig, Avrupa Ligi'ne giderken Monaco grubu son sırada tamamladı. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Madencinin vagon altında kalan bacağı diz altından kesildi

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: OHAL'in uygulandığı bir ülkede demokrasi olmaz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...