06 Aralık 2017 17:23

Atina’da Erdoğan yasağı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın Yunanistan’ı ziyaret edecek. Ülkede gösteriler yasaklanmasına rağmen birçok örgüt Erdoğan’ı protestoya hazırlanıyor.

Paylaş

Seyit ALDOĞAN
Atina

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yarın Yunanistan’ın başkenti Atina’ya yapacağı ziyaret öncesinde Yunanistan polisi, Meclis ve çevresinde bulunan geniş bir kuşakta her türlü gösterinin yasaklandığını duyurdu.

Çok sayıda Yunanistanlı kurum, parti ve kitle örgütünün Politeknik Üniversitesi’nde yaptıkları toplantıda Erdoğan’ı protesto kararı almasının ardından ilan edilen yasağın, başkentte trafiği ve günlük yaşamı ciddi bir biçimde etkileyeceği belirtiliyor. 

YASAĞA RAĞMEN PROTESTO EDİLECEK

Diğer yandan Yunanistanlı örgüt ve kuruluşlar yasak kararından sonra yaptıkları açıklamada, kararın tanımadıklarını ve gösterilerin planlandığı biçimde yapılacağını duyurdular. Ayrıca değişik noktalarda toplanacak göstericilerin yarın saat 18.00’de gösterinin başlayacağı Propilya Meydanına yürüyecekleri de belirtildi.

Bu arada ziyaret öncesinde olağanüstü önlemler alınmış bulunuyor. Yunan medyası Erdoğan’a eşlik edecek 200 kadar komando ve polisin daha hafta başında Atina’ya geldiğini ve önlem aldıkları haberlerine yer verdi. 

Erdoğan’ın ziyaretinin anlamı da Yunanistan’da tartışılıyor. Atina Teknik Üniversitesi Öğretim Üyelerinden İoannis Mazis, Real FM radyo kanalına yaptığı açıklamada, “Kendini davet ettiren Erdoğan yalnız kalmadığını ve NATO’nun güneydoğu kanadında hâlâ  tanınmakta olduğunu kanıtlamaya çalışıyor” yorumunu yaptı. Mazis, ayrıca Yunanistan’ın  ABD adına, Türkiye’nin açtığı “cephelerde” ne yapmak istediğini anlamaya çalışacağı üzerinde durdu. 

‘SULTAN’IN NE İŞİ VAR ATİNA’DA?​’

NEVSBOMB adlı ınternet haber sitesi ise “Sultanın ne işi var Atina da” başlığı altında verdiği haber-yorumda, Erdoğan’ın Atina ziyareyti sırasında daha çok ABD ve Almanya’ya mesaj göndereceği belirtildi ve Erdoğan’ın bölgede birçok cephe açtığı vurgusu yapıldı. 
Bütün yayın organlarında Erdoğan’ın Yunanistan’a iltica eden askerlerin Türkiye’ye iade edilmesi konusunu dile getireceği üzerinde durulurken Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopoulos’un ise Türkiye’nin uluslararası haklar ve Lozan Anlaşmasına saygı göstermesini isteyeceği belirtiliyor. Yorumların ortak noktası ise ziyaretin hiç bir sorunu çözmeyeceği ve sadece iyiniyet dilekleriyle sınırlı kalacağı doğrultusunda.   
Günlük Kathimerini Gazetesi ise Erdoğan’ın ziyaretinin içerdiği program üzerinde dururken “Avrupa kaynakları AB ve Türkiye arasındaki ‘soğuk savaş’a dikkat çekiyorlar” yorumunu yaptıktan sonra ABD-Türkiye ilişkilerinin Kürtler ve Suriye konusunda izlenen politikalar nedeniyle iyice darlaştığına dikkat çekti.

ÖNCEKİ HABER

Mahmur Kampı’nda patlama: Ölü ve yaralılar var

SONRAKİ HABER

Madencinin vagon altında kalan bacağı diz altından kesildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...