06 Aralık 2017 15:51

Levent Gök: Raporla ilgili nasıl bir işlem yaptınız?

CHP'li Levent Gök, Reza Zarrab ile ilgili hazırlanan Gümrük Bakanlığı raporunun akıbetini Meclis gündemine taşıdı.

Paylaş

CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişince 17-25 Aralık soruşturmasından 8 ay sonra Reza Zarrab ilgili hazırlanan Gümrük Bakanlığı raporunun akıbetini yeniden Meclis gündemine taşıdı. Raporun yaklaşık 2 yıl önce Hazine Müsteşarlığı, Ekonomi Bakanlığı ile MASAK ve Gelir İdaresi Başkanlığına gönderildiğine dikkat çeken Gök, bu sürede söz konusu rapor doğrultusunda nasıl bir işlem yapıldığını sordu.

17-25 Aralık soruşturmasından önce Bakanlar Kuruluna sunulan Zarrab ilgili MİT raporunun tartışmaları sürerken söz konusu soruşturma kapatıldıktan sonra da Gümrük ve Ticaret Bakanlığınca hazırlanan bir rapor yeniden gündeme geldi.

650 SAYFALIK  RAPOR SÜMEN ALTI EDİLDİ

Gök, söz konusu raporun Gümrük Ticaret Başmüfettişi Mehmet Eryılmaz tarafından, 17-25 Aralık soruşturmasında tutuklanan Zarrab’ın tahliye edilip yurt dışı yasağı kaldırıldıktan sonra 8 Ağustos 2014’te hazırlandığını anlattı. Rapordan 1 yıl sonra haberdar olduklarını, hemen bir soru önergesi verdiklerini anlatan Gök, dönemin Gümrük Ticaret Bakanı Cenap Aşçı’nın Eylül 2015’teki yanıtında raporun Bakanlığın ilgili birimleri ile konunun yurt dışı para transferleri ve transit ticaret dahil tüm boyutları ile kambiyo, dış ticaret, vergi ve kara paranın aklanmasının önlenmesine ilişkin mevzuat kapsamında değerlendirilmesi amacıyla Hazine Müsteşarlığına, Ekonomi Bakanlığına ve Maliye Bakanlığına (MASAK, Gelir İdaresi Başkanlığı, Vergi Denetim Kuruluna) gönderildiğini söylediğini aktardı.

Bütün bu sürecin kamuoyu ile paylaşılmadığını belirten Gök raporun akıbetini sorarak şunları söyledi:

“Namuslu bir bürokratın hazırladığı 650 sayfalık bu rapor neden sümen altı edildi. Açık açık müfettiş raporunda yazmış. Bir kara para aklama işi var. Hafife alınmayacak şekilde döviz giriş-çıkışı var. Transit ticaret var. Rusya’ya para transferi var. Gümrük Bakanlığı “Savcılığa bildirimde bulunulmuştur” diyor. Bunun sonucu ne oldu değerli kardeşim. Biz kendi bürokratlarımıza güvenmeyeceğiz, “Sarraf iftira atıyor” mu diyeceğiz.” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Sovyetlerde eğitim politikası: Herkes için parasız eğitim

SONRAKİ HABER

Taksim'de esnaf, elektrik kesintisini protesto etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...