06 Aralık 2017 14:21

Rehin alınan Sputnik muhabiri ile iletişime geçildi

Yemen'de rehin alınan Sputnik'in serbest muhabiri ile iletişime geçildiği eşi tarafından bildirildi.

Paylaş

Yemen'de Husiler tarafından başkent Sana’da bulunan Yemen Today televizyonunun binasında rehin tutulan 41 gazeteci arasında bulunan Sputnik muhabiri ile iletişime geçildiği belirtildi. Sputnik muhabirinin eşi, Sputnik’e dün yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 15 dakika önce onunla telefonda kısa süre görüştük. İyi olduğunu, rahatsız edilmediğini söyledi. Ama Husiler, onun ne zaman serbest bırakılacağını söylemiyor. Bazı kişiler onların 2 gün sonra serbest bırakılacağını söylüyor” dedi.

Ailede, en büyüğü 16 en küçüğü ise 3 yaşında 5 çocuğun olduğunu anlatan kadın, babalarının gözaltına alınmasının çocukları çok korkuttuğunu belirterek, “5 silahlı kişi evimizi basarak arama yapmaya çalıştı. Sonra evimize kadın polisleri gönderdiler, onlar arama yaptı” ifadelerini kullandı. Muhabirin eşi, bugün Sana’daki durumun sakin olduğunu da sözlerine ekledi.

Sputnik’in Yemen’deki muhabirinden, Husilerin başkent Sana’daki televizyon istasyonunu ele geçirmesinden beridir haber alınamıyordu. Sputnik’e konuşan bir kaynak, aralarında Sputnik muhabirinin de olduğu 41 gazetecinin başkent Sana’da bulunan Yemen Today televizyonunun binasında rehin alındığını bildirdi. Husilere yakın bir başka kaynak da 41 gazetecinin rehin olduğunu doğruladı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Sibel Çelik davasında sanık tahliye edildi

SONRAKİ HABER

Time, tacizleri ifşa eden kadınları 'Yılın Kişisi' seçti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...