06 Aralık 2017 13:56

Araç muayene istasyonunda sendika düşmanlığı

Erzincan ve Bayburt Araç Muayene İstasyonunda işçiler, sendika ile TİS görüşmesine yanaşmayan patron tarafından istifa etmeye zorlandı.

Paylaş

TÜMTİS’in toplusözleşme yetkisi aldığı Erzincan ve Bayburt Araç Muayene İstasyonunda TİS görüşmelerine yanaşmayan patron, işçileri sendikadan istifa etmeye zorladı, kabul etmeyen 4 işçiyi ise işten çıkardı.
 
Sendikadan yapılan açıklamada, “Erzincan ve Bayburt Araç Muayene İstasyonu iş ortağı (alt işveren) Yılmazlar EGB Araç Muayene İstasyonu Sahibi Kelkit Belediye Başkanı AKP’li Ünal Yılmaz adına işleri yürüten ve Belediye Başkanı Yılmaz’ın ortağı olduğu söylenen, yeğeni ve damadı Gökhan Yılmaz, işçilere baskı yaparak sendikadan istifa etmeye zorlamıştır” denildi. İşçileri istifa etmeye zorlamanın, sendika seçme hakkına müdahalenin bir suç olduğu ve TCK’nin 118. maddesine göre 6 ay ile 2 yıl arasında hapis cezası karşılığı olduğu belirtilen açıklamada, “Gökhan Yılmaz bunu bildiği halde kimden cesaret almakta ve kime güvenmekte? Gökhan Yılmaz birilerinden garanti mi aldı? Asıl işin sahibi Kelkit Belediye Başkanı da işçileri sendikadan istifa ettirme suçuna ortak olmuştur. Kendisine Belediye Başkanı olmasını sağlayan yasaların işçilere de sendikaya üye olma hakkı tanıdığını bilen Ünal Yılmaz, bu hakka saygı duymak yerine işçilere baskı yapılmasını nasıl izah edecektir?​” soruları soruldu.

 

Açıklamada “Yılmazlar EGB işverenini derhal işçilere baskı yapmaktan vazgeçmeye, işçilerin sendika hakkına saygı göstermeye, işten çıkardığı 4 işçiyi işbaşı yaptırmaya çağırıyoruz. TÜVTÜRK Genel Müdürlüğünü, Ulaştırma Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığını göreve çağırıyoruz. Kardeş sendikaları, emekten yana tüm kurum ve kişileri araç muayene işçilerine destek vermeye çağırıyoruz” ifadeleri yer aldı. (İŞÇİ SENDİKA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

AYM'den Selahattin Demirtaş kararı çıkmadı

SONRAKİ HABER

Putin 2018 başkanlık seçimlerine aday olacağını açıkladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...