06 Ağustos 2012 13:54

UNİCEF’ten okul öncesi eğitim projesi

Milli Eğitim Bakanlığının UNİCEF tarafından desteklenen “Okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi” konulu projesi tanıtıldı. Bakanlık proje ile okul öncesi eğitim alamayan yüz binlerce çocuğu eğitime katmayı amaçlıyor.Bakanlığın projeyi tanıtım amacıyla düzenlediği “Güncellenen okul öncesi eğitim p

UNİCEF’ten okul öncesi eğitim projesi
Paylaş

Milli Eğitim Bakanlığının UNİCEF tarafından desteklenen “Okul öncesi eğitimin güçlendirilmesi” konulu projesi tanıtıldı. Bakanlık proje ile okul öncesi eğitim alamayan yüz binlerce çocuğu eğitime katmayı amaçlıyor.
Bakanlığın projeyi tanıtım amacıyla düzenlediği “Güncellenen okul öncesi eğitim programı eğitici eğitimi” çalıştayı dün Dedeman Otel’de başladı. Çalıştayın açılışına UNİCEF Türkiye Temsilcisi Ayman Abulaman ile Milli Eğitim Bakanlığı Temel Eğitim Genel Müdürü Funda Kocabıyık katıldı. Kocabıyık, yeni programın çocukların sağlıklı büyümesini sağlayan bir program olduğuna dikkat çekerek, erken eğitim programının eşitliğe dayalı bir program olduğunu savundu.
 

PROJENİN AMACI NE?
Proje, Avrupa Birliğinin mali katkısı ve UNICEF’in teknik desteğiyle başlatıldı. Proje ile “Dezavantajlı koşullarda yaşayan çocukların okul öncesi eğitim ve gündüz bakım hizmeti veren kurumlara kayıt ve devam oranları ile çocuklarının bu hizmetlerden yararlanmasını sağlayan ailelerin sayısını arttırmak” amaçlanıyor. Projenin uygulama süresi 43 ay.
İlk olarak Adana, Ağrı, Ankara, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, İzmir, Mersin, Şanlıurfa ve Van’ı kapsayan 10 ilde uygulanacak proje, 81 ili kapıyor. Proje ile, okul öncesi eğitime devam eden çocukların sayısının artırılması öngörülüyor. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Polis işkencesini anlattılar

SONRAKİ HABER

İHD, İzmir’deki cezaevlerinin incelenmesini istiyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...