06 Aralık 2017 10:55

Yeni Zelandalı trans kadın halterciden bir ilk

Yeni Zelandalı trans kadın halterci Laurel Hubbard, ağırlık kaldırma şampiyonasında iki gümüş madalya kazanarak ülke tarihinde bir ilke imza attı.

Paylaş

ABD'nin Kaliforniya eyaletinde düzenlenen ağırlık kaldırma şampiyonasında, Laurel Hubbard isimli trans birey kadınlar klasmanında iki gümüş madalya sahibi oldu.

Yeni Zelandalı Hubbard, 90 kilogram üstü klasmanında koparmada 124 kilo ağırlıkla gümüş madalyayı kazanırken, ABD'li rakibi Sarah Robles aynı kategoride 126 kilogram kaldırarak altın madalyayı elde etti.

Daha önce Dünya Şampiyonasında hiç madalya kazanamamış olan Yeni Zelanda için bir ilke imza atan Laurel Hubbard, silkme kategorisinde 275 kilogram kaldırarak ikinci gümüş madalyasını kazandı.

ANTRENÖRÜ: KİMSE ONUN KAZANMASINI İSTEMEDİ

Hubbard'ın antrenörü Tim Swords, Reuters'e yaptığı açıklamada "Halterciler arasında Hubbard'ın orada olmasına tepkili olan yoktu ama koçlar içerisinde durum böyle değildi. Onun kazanmasını kimse istemedi" dedi.

Mısır takımının koçu Muhammed Hüsniyata "Onun gibi farklı hormonlara, duygulara sahip birinin yarışması kararının doğru olduğunu düşünmüyoruz" dedi.  (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Atina'da Grigoropulos’un anma töreni için polis alarmda

SONRAKİ HABER

Nesli tükenmekte olan vaşağı öldürdüler bir de poz verdiler!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...