06 Aralık 2017 06:04

Türkiye'deki genç nüfusta en umutsuz kesim iş arayanlar

Türkiye'de genç nüfusun yaşam memnuniyetlerinde en umutsuz kesim Yüzde 50’lik oranla iş arayanlar olarak belirlendi.

Paylaş

Ajans Press’in Habitat Derneği’nin verilerini derlediği incelemede, Türkiye'de genç nüfusun yaşam memnuniyetlerinde en umutsuz kesim Yüzde 50’lik oranla iş arayanlar olarak belirlendi.

MEDYA takip kuruluşu Ajans Press, Türkiye gençliğinin üzerine medya incelemesi gerçekleştirdi. Ajans Press’in Habitat Derneği’nin verilerini derlediği incelemede çarpıcı başlıklar ortaya çıktı. İncelemeye göre, genç nüfusun yaşam memnuniyetleri incelendiğinde Yüzde 50’lik oranla en umutsuz kesim ise iş arayanlar olarak belirlendi.

GENÇLERDE EN UMUTSUZ KESİM İŞ ARAYANLAR

Türkiye'de genç nüfusun yaşam memnuniyetleri incelendiğinde kadınların yüzde 10’u, erkeklerin yüzde 14’ü yaşantılarından hiç memnun olmadığını söylüyor. Genç nüfus içerisinde gelecekten en umutlu olan kesim ise  yüzde 77 ile öğrenciler oldu. Yüzde 50’lik oranla en umutsuz kesim ise iş arayanlar olarak belirlendi.

İŞSİZLİKTE GENÇLERİN ORANI YÜZDE 20.6 OLDU

Türkiye’de gençlerin en büyük sorunları arasında ilk sırada yer alan işsizlik, son yıllarda tırmanışı geçti. Türkiye’nin yüzde 16’sını oluşturan gençler arasındaki işsizlik oranı yüzde 20,6 oldu. Gençlerin medyadaki haber çıkışlarını inceleyen Ajans Pressve ITS Medya, Türk gençliğinin en çok işsizlikle konuşulduğunu tespit etti; yılbaşından itibaren genç nüfustaki işsizlik konusuyla ilgili yazılı basında 8 bin 727 haber yansıması belirlendi.

GENÇLERİN YÜZDE 3.9’U AKTİF SİYASETİN İÇİNDE

“Türkiye’de Gençlerin İyi Olma Hali” raporunda, erkeklerin yüzde 13’ü, kadınların ise yüzde 15’lik kısmı psikolojik destek alması gereken zamanlar olduğunu söylerken her iki gençten birisinin sigara ve benzeri tütün ürünleri kullandığı belirtildi. Gençlerin siyasete katılımı oy kullanmaktan ibaret gördüğü, sadece yüzde 3,9’unun aktif siyaset içerisinde yer aldığı saptandı.

GENÇ NÜFUS KÜLTÜR VE SANATTAN UZAK

Türkiye gençliğinin kültür ve sanat karnesi üzerine medya incelemesine göre gençlerin yüzde 81’i tiyatroya ya da konsere gitmezken yüzde 43’ü sinemaya gitmiyor. Gençler içerisinde kitap satın almayanların oranı ise yüzde 55 oldu. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Keskin: Evrensel e-gazeteye abone olmayı anlamlı buluyorum

SONRAKİ HABER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Kılıçdaroğlu hakkında suç duyurusu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...