06 Aralık 2017 04:26
Son Güncellenme Tarihi: 06 Aralık 2017 06:12

Kar temizleme aracı, otobüs ve minibüse çarptı: 6 yaralı

TEM ve D-100 yollarının Bolu Dağı geçişinde etkili olan kar yağışı ulaşımı zorlaştırdı. Kar temizleme aracının devrilmesi sonucu 6 kişi yaralandı.

Paylaş

TEM ve D-100 yollarının Bolu Dağı geçişinde etkili olan yoğun kar yağışı ulaşımı zorlaştırırken, zaman zaman aksamalar oldu.

Bolu'da dün başlayan kar yağışı gece boyunca etkisini sürdürdü. Kent merkezi beyaz örtüyle kaplandı. Kar, İstanbul - Ankara arasındaki en önemli geçiş noktası Bolu Dağı'nda da gece boyunca etkisini sürdürdü. TEM ve D-100 yolu tamamen karla kaplandı. 900 rakımlı bölgede yeşil alanlarda kar kalınlığı 50 santimetreye ulaştı. Karayolları ekipleri, TEM ve D-100'de küreme araçlarıyla kar temizleme ve tuzlama çalışması yaptı. Güzergahın bazı kesimlerinde 3 şeritli yol, tamamen beyaza büründü. Bazı bölümlerde ise yolun sol şeridi, kar nedeniyle trafiğe kapandı. 

Sabaha karşı 05.00 sıralarında TEM’in Kaynaşlı Gişeleri ile Bolu Dağı Tüneli arasındaki rampada Ankara yönünde 3 TIR, kar nedeniyle yolda kaldı. Yol ulaşıma kapandı. Ankara yönüne giden araçlar Kaynaşlı Gişelerinden D-100'e yönlendirildi. Yaklaşık 15 dakika kapalı kalan yol, TIR'ların kaldırılmasıyla yeniden açıldı.

Sürücüler, TEM'in Bolu Dağı Tüneli mevkisinde, elektronik levhalarla hız yapmamaları konusunda uyarıldı. Trafik ekipleri de yol üzerinde denetimlerini artırdı.

KARLA MÜCADELE ARACI, OTOBÜS VE MİNİBÜSLE ÇARPIŞTI

Bolu'da, TEM yolunda kar temizleme ve tuzlama çalışması yapan Karayolları aracının devrilerek yolcu otobüsü ve minibüsle çarpışması sonucu meydana gelen kazada 6 kişi yaralandı.

Kaza, sabah saatlerinde TEM'in Yeniçağa Rampası mevkisinde meydana geldi. İstanbul yönünde kar küreme ve tuzlama çalışması yapan sürücüsünün ismi öğrenilemeyen karla mücadele aracı, kontrolden çıkarak devrildi. Aracın tuz yüklü kasası yola savruldu. Yolda sürüklenen kasa, arkadan gelen Gökhan Topçu yönetimindeki yolcu otobüsü ve Mehmet Sarı'nın kullandığı minibüsle çarpıştı.

Otobüste bulunan 4 yolcu ile kar küreme aracındaki 2 kişi yaralandı. Yaralılar olay yerindeki ilk müdahalelerinin ardından ambulanslarla kentteki hastanelere kaldırıldı. Otobüste bulunan diğer yolcular, başka bir otobüse bindirilerek yollarına devam etti.

Kaza nedeniyle yolda ulaşım tek şeritten kontrollü sağlanırken, araçların kaldırılması çalışması sırasında bir karla mücadele aracı da kayarak bariyerlere çarptı. Araçların kaldırılma çalışması sürüyor. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

AKP, CHP ve Zarrab için 17 sayfalık broşür yayınladı

SONRAKİ HABER

Kanal İstanbul'un ÇED süreci başladı, güzergahı belli oldu 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...