06 Ağustos 2012 13:36

HDK ve yöre derneklerinden ortak tutum

HDK’nın çağrısıyla bir araya gelen yöre dernekleri Malatya da Alevi bir aileye yönelik saldırıyla başlayıp İstanbul Ayazağa’da Kürt işçilere, Muğla Dalaman’da ve Balıkesir’de Alevi evlerinin işaretlenmesiyle devam eden saldırılara karşı önceki gün Pendik’te kitlesel bir basın açıklaması yaptı.Pe

HDK ve yöre derneklerinden ortak tutum
Paylaş

Pendik Lisesi önünde bir araya gelen yüzlerce kişi oradan Pendik merkezde bulunan Kuş Parkı’na yürüdü. Yürüyüşe Pendik PSAKD, Tokat Almus Derneği, Sivas Haşiment Köyü Derneği, Hafik Karlı Köy Derneği Pendik Şubesi, Sultan Ali Baba Pendik Şubesi pankartlarıyla katıldı.
Kuş Parkında katılan kurumlar adına basın açıklamasını okuyan Emek Partisi Pendik İlçe Başkanı Yılmaz Çoban Türkiye’nin hızla bir kaosun içine sürüklendiğini belirterek şöyle konuştu; “Savaş koşulları ile yönetilen bir ülke haline geldik. Ülkemizin bir bölgesinde savaş hüküm sürmektedir. AKP Hükümeti sadece komşu devletlerle sorunlu ve savaşa girmeye yatkın bir hükümet olmakla kalmıyor, içeride de çatışmadan savaş koşullarına doğru yol alınıyor. İşçilere, Kürt halkına, Alevi yurttaşlarımıza, kadınlara, ilerici güçlere karşı başlatılmış bir saldırı ve çatışma süreci yaşanıyor.” İç çatışmayı körükleyen gelişmeler karşısında barışçı ve demokratik tedbirlerin alınmadığını vurgulayan Bilici, “Malatya Sürgü’de Alevi yurttaşlarımıza, İstanbul Ayazağa’dan sonra Muğla Dalyan’da Kürt işçilere yönelik linç girişimlerinde görülüyor. AKP Hükümeti, provokasyonlar ve katliam provaları karşısında, mağdurları ve mazlumları hedefe koymaktadır. AKP bu tehlikeli politikadan vazgeçmelidir. Bu gelişmeler karşısında tüm halklarımızı duyarlı olmaya, Kürt halkının özgürlük, Alevi yurttaşlarımızın eşitlik, işçi ve emekçilerin hak mücadelelerinin yanında durmaya ve mücadeleyi yükseltmeye çağırıyoruz AKP Hükümeti çatışma ve savaş politikalarından vazgeçmelidir. Türkiye’de ve bölgede barış, eşitlik ve özgürlük İstiyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)  
 

ÖNCEKİ HABER

Borç borçla kapatılıyor!

SONRAKİ HABER

‘Haksız ders ücreti’ alana ceza yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...