06 Aralık 2017 01:44

Ancak birlik olursak insan gibi yaşayabiliriz

Geçtiğimiz günlerde 80 kişiyle birlikte işten atılan bir Banvit işçisi, yazdığı mektupla birlik çağrısı yaptı.

Paylaş

Banvit’te işten atılan Gıda İşçisi
Balıkesir

Merhaba arkadaşlar;

Ben Banvit’te çalışan bir işçiydim. Geçtiğimiz günlerde çıkışımı verdiler. Vardiyanın bitimine yarım saat kala işten çıkartıldığımı söylediler ve sadece yarım saat içinde kartımı isteyip kapının önüne koydular. Nedenini sorduğumda “Biz bilemeyiz” dediler. Sen filanca zaman şunu yapmamışsın demiyorlar. İşten çıkışını verdik o kadar.

Bir işçinin yaşamı, emeği bu kadar ucuz olabilir mi diye düşünmeden edemiyor insan. Gecelerimizi gündüzümüze katarak çalıştığımız fabrika benle birlikte 80 işçiyi daha çıkarmış isten. Bizler üç kuruş paraya, karın tokluğuna çalışırken emeklerimizi birilerinin iki dudağı arasına bırakıyoruz.

Fabrikanın girişinde hep ileriye daima ileriye yazıyor. İleriye giden sadece onlar oldu, biz işçiler hep olduğumuz yerdeyiz.

Bu da yetmiyor onlara, işçiyi daha ne kadar ezebiliriz diye düşünüyorlar. Benim gibi birçok arkadaşımızın da aynı sorunları yaşadığını çevremde ve Evrensel’in sayfalarında görebiliyorum.

Bize bu hayatı reva görenler gözümüzün yaşına bakmıyorlar. Onlar kendilerini güçlü sanıyorlar, işçiler asgari ücrete talim etsin geçinirler mi geçinemezler mi bizi ilgilendirmez diyorlar. Ama bizim birliğimizden daha güçlü bir şey yok.

Ancak birlik olursak insan gibi yaşayabiliriz. Bundan başka bir çaremiz yok.

ÖNCEKİ HABER

Bu sözleşme için de 'geçmiş olsun' demeyelim

SONRAKİ HABER

Uzayan mahkeme süreci örgütlenmeyi engelliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...