CHP'li Adıgüzel 'Hafriyat terörü’nün peşini bırakmıyor

CHP'li Onursal Adıgüzel, hafriyat kamyonları sebebiyle hayatını kaybedenleri Meclis gündemine taşıdı.

05 Aralık 2017 14:13
Paylaş

CHP İstanbul Milletvekili Onursal Adıgüzel, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, hafriyat kamyonları sebebiyle hayatını kaybedenleri andı. Yalnızca İstanbul’da son 20 ayda 38 kişinin hayatını kaybettiğini söyleyen Adıgüzel, “Yitip giden onca cana rağmen, gerekli tedbirler alınmıyor, sorumlular cezalandırılmıyor” diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alan CHP’li Adıgüzel, “AKP’nin durmak bilmeyen rant ve talan hırsı, artık vatandaşlarımızın sağlığına ve canına kast eden boyutlara ulaşmıştır. Başta koca bir şantiyeye dönüşen İstanbul olmak üzere, son birkaç yılda hafriyat kamyonlarının estirdiği terör onlarca insanımızın hayatına mal olmuş, ailelerinin hayatlarını bir anlamda cehenneme çevirmiştir. Bu cinayetlerin sorumlusu, Kentsel Dönüşüm Yasası'nın rant yasasına dönüşmesine göz yuman AKP iktidarıdır, deprem toplanma alanlarını müteahhitlere peşkeş çeken iktidardır. Bu cinayetlerin sorumlusu, dikey yapılaşmadan şikâyet edip timsah gözyaşları dökerken ve İstanbul'da ihanet itirafları yaparken gördüğümüz AKP yöneticileridir” şeklinde konuştu.

‘GAZETECİLER HAPİSTE, İDİL’İN, ÖZGE’NİN KATİLLERİ DIŞARIDA’

Mayıs 2016’da İstanbul Kadıköy’de Yoğurtçu Parkı’nda hafriyat kamyonun çarpması sonucu hayatını kaybeden Şule İdil Dere’nin davasında İBB’nin (İstanbul Büyükşehir Belediyesi) üst düzey 8 çalışanı hakkında soruşturma izni verilmediğine dikkat çeken Adıgüzel, “Şule İdil Dere, Kadıköy Yoğurtçu Parkı’nda hafriyat kamyonunun altında kalarak can verdiğinde 23 yaşındaydı. İstanbul’un göbeğinde gencecik bir insanın daha cenazesi kalkmadan, ona çarpan kamyon şoförü serbest bırakıldı. Davaya ilişkin iddianame ancak 17 ay sonra tamamlanabildi; ancak İdil’in yaşamını yitirdiği yerde yayaların can güvenliği için alması gereken tedbirleri almadığı için sorumlu bulunan İBB’nin üst düzey yöneticilerine yargılama izni dahi çıkmadı. Bir genç kızın hayatından daha değerli ne olabilir de bu soruşturma iznini vermediniz? Önlem almadığınız hafriyat terörüne daha kaç canımızı vereceğiz?”dedi.

‘RANTA HİZMET EDİYORSANIZ, KORUNUR KOLLANIRSINIZ’

Yine Kadıköy’de, hafriyat kamyonun altında kalarak hayatını kaybeden 22 yaşındaki Özge Kandemir’i hatırlatan Adıgüzel, “Kaldırımda yürürken, bir hafriyat kamyonunun aramızdan aldığı genç bir kardeşimiz. Özge’nin daha cenazesi kalkmadan tam kusurlu bulunan hafriyat şoförü, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Eğer Türkiye'de gazeteciyseniz, muhalifseniz, fikirlerinizden ötürü aylarca, yıllarca tutuklu kalabilirsiniz ancak Hükûmetin bitmek tükenmek bilmeyen rant hırsına hizmet ediyorsanız İBB yöneticisi de olsanız, hafriyat kamyonu şoförü de olsanız korunursunuz, kollanırsınız, tutuksuz yargılanırsınız, hatta gerekirse yargılanmaya gerek bile duymazsınız” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İş davalarında zorunlu arabuluculuk işçiye ne kaybettirecek?

SONRAKİ HABER

Nevşin Mengü'yü taciz eden AKP'li, istifa ettirildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...