05 Aralık 2017 11:41

Fransa ve Almanya’dan Trump’a 'Kudüs' uyarısı

Emmanuel Macron ve Sigmar Gabriel, ABD Başkanı Donald Trump’ı Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesinin olumsuz sonuçlar doğuracağı yönünde uyardı

Paylaş

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel, ABD Başkanı Donald Trump’ı tek taraflı olarak Kudüs’ü İsrail’in başkenti ilan etmesinin olumsuz sonuçları olacağı konusunda uyardı.

Fransa Cumhurbaşkanı Macron ABD Başkanı Donald Trump ile telefonda görüşerek Trump’a, ABD’nin tek taraflı şekilde Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma ihtimallerinden endişe duyduğunu söyledi ve Kudüs’ün statüsünün İsrail-Filistin arasındaki barış görüşmeleri çerçevesinde belirlenmesi gerektiğini hatırlattı.

Almanya Dışişleri Bakanı Gabriel ise Stuttgarter Zeitung’da yer alan habere göre “Kudüs sorunsalına sadece taraflar arasında doğrudan yapılacak görüşmelerle bir çözüm getirilebilir” dedi. Salı günü Körber Vakfı Berlin Dış Politika Forumu’nda konuşan Gabriel, “Bu krizi keskinleştirecek herşey böyle bir zamanda yapıcı olmaz” diye konuştu ve Almanya’nın konuya bakışında bir değişim olmadığını aktardı. (DHA)
 

ÖNCEKİ HABER

Bir Kiev draması: Saakaşvili

SONRAKİ HABER

Lübnan Başbakanı Hariri istifasını resmen geri çekti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...