05 Aralık 2017 11:20

SES Adana Şubesi bütçe taleplerini milletvekillerine iletti

SES Adana Şubesi komisyon görüşmelerinin ardından Pazartesi günü Meclise gelecek olan 2018 bütçesine dair taleplerini Adana Milletvekillerine iletti.

Paylaş

SES Adana Şubesi komisyon görüşmelerinin ardından Pazartesi günü Meclise gelecek olan 2018 bütçesine dair taleplerini Adana Milletvekillerine iletti. İnsanca yaşamaya yetecek bir ücret, yıpranma payı ve sağlık emekçilerine yönelik şiddetle ilgili taleplerini yazan SES Adana Şubesi taleplerini CHP, HDP, AKP ve MHP Adana Milletvekillerine postaladı. 

‘İNSANCA YAŞANACAK BİR ÜCRET İSTİYORUZ’

Şube binasında yapılan basın açıklamasında konuşan Şube Eş Başkanı Muzaffer Yüksel, ağır ve tehlikeli işlerde çalıştıklarını, iş yüklerinin fazla olduğunu, şiddete maruz kaldıklarını belirterek her dönem dile getirilen ama hayata geçirilmeyen yıpranma paylarının bu bütçede görülmesini ve insanca yaşayacak ücret talep ettiklerini söyledi. Ücretlerinin üçte birinin, doktorların yarısının temel ücret dışında kaldığın ifade eden Yüksel, ek ödemelerin emekliliğe yansımadığını dile getirdi.

'ŞEHİR HASTANELERİNE BÜTÇEDEN 2 MİLYAR 544 BİN TL AYRILDI’

Bütçede şehir hastanelerine kira ve hizmet bedelinin 2 milyar 544 milyon 317 bin lira olarak belirlendiğini ifade eden Yüksel, toplan hastaneler içerisinde özel sektör payının 2002’de yüzde 7,5 iken 2017’de bu oranın yüzde 41,7’ye çıktığını dile getirdi.  2018 bütçesinde güvenceli istihdamın korunması ve geliştirilmesini, bunun için de kamu harcamaları ve istihdamının arttırılmasını isteyen Yüksel, taşeron çalışmanın yasaklandığı bir bütçe istediklerini ifade etti. 

Emekçilerin yoksulluğunu arttıran dolaylı vergilerin azaltılması gerektiğini ifade eden Yüksel, “Kıdem tazminatı fiilen kaldırılması, taşeron çalışmanın artması, bölgesel asgari ücret ve kiralık işçilik gibi yasal düzenlemeler geri çekilmeli. Elektrik ve doğal gaz zamları geri alınmalı, 2018’de temel tüketim mallarına herhangi bir am yapılmamalıdır” dedi. (Adana/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Adana’da öğretmene saldırıya tepki

SONRAKİ HABER

Bir Kiev draması: Saakaşvili

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa