Kasım ayında 27 kadın öldürüldü

Kasım ayında 27 kadın öldürüldü, 29 çocuk istismara uğradı, 39 kadın ise cinsel şiddete maruz kaldı.

05 Aralık 2017 08:26
Son Güncellenme Tarihi: 05 Aralık 2017 08:43
Paylaş

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu’nun Kasım ayı kadına yönelik şiddet raporuna göre; 27 kadın öldürüldü, 29 çocuk istismara uğradı, 39 kadın ise cinsel şiddete maruz kaldı. 

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, Kasım ayı kadına yönelik şiddet raporunu açıkladı. Raporda 27 kadının öldürüldüğü, 29 çocuğun istismara uğradığı ve 39 kadına cinsel şiddet uygulandığı belirtildi.

27 KADIN ÖLDÜRÜLDÜ

Ekim ayının en fazla kadın cinayetlerinin yaşandığı ay olduğu ve Kasım ayında ise bu sayının düştüğünün belirtildiği raporda, “Kadına yönelik şiddete karşı 25 Kasım haftasında 6284 Sayılı 'Kadınları Koruma Yasası'nı savunan kadınların bu ay meydanları doldurması bu sayının düşmesini sağladı. Kadınların bu konuda kamuoyu oluşturması ve eylemlilikleri dışında, iyi kötü tüm tarafların kadına yönelik şiddeti kınamasının da etkisi var. Ancak bunun sadece Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele ve Dayanışma Günü’nde değil, her gün dile getirilmesi sayesinde bu rakamlarda ciddi bir düşüş olabilir. Tüm bunlar kapsamında ise Kasım ayında 27 kadın öldürüldü” denildi.

Kasım ayında kadın cinayetinin en çok gerçekleştiği iller şöyle sıralandı: “İstanbul, Sakarya, Mersin Şırnak ve Antalya.” Kadınların kendi hayatına dair karar almak istedikleri için öldürüldüğünün dile getirildiği raporda, öldürülen kadınların yüzde 94’ünde koruma kararının olup olmadığı tespit edilmediği belirtildi. (HABER MERKEZİ) 

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kemalbay: Biz Erdoğan’la, hırsızlarla aynı gemide değiliz

SONRAKİ HABER

Denizli'de öğrenci servisi kaza yaptı: 24 yaralı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...