05 Aralık 2017 06:49

İsrail'den Şam yakınlarındaki askeri merkeze hava saldırısı

İsrail, Suriye'nin başkenti Şam'ın yakınlarındaki Cemraya'da bulunan bir askeri üsse hava saldırısı düzenledi.

Paylaş

İsrail, Suriye'nin başkenti Şam'ın yakınlarındaki bir askeri araştırma tesisine hava saldırısı düzenledi. Suriye hava savunma sisteminin, ateşlenen 6 füzeden 3'ünü etkisiz hale getirdiği bildirildi.

Suriye resmi haber ajansına (SANA) göre saldırılar dün gece 11.30 sularında gerçekleşti. SANA'nın haberinde görüşüne yer verilen Suriyeli bir asker, "İsrail'in saldırıları teröristlerin çöken moralini düzeltmeyi hedefliyor" dedi.

Reuters'e konuşan görgü tanıkları ise Şam'ın 5 km kuzeybatısındaki Cemraya köyü yakınlarında 3 şiddetli patlama sesi duyduklarını belirtti. Cemraya'ya yönelik saldırı, Lübnan merkezli haber kanalı el Meyadin tarafından da doğrulandı. İsrail'den henüz açıklama yapılmadı.

ASKERİ ÜSSE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Cemraya'nın gizliliği üst seviyede tutulan askeri teknoloji geliştirme merkezine ev sahipliği yaptığı biliniyor. Bu merkez, 1980'lerde kurulmuştu. Lübnan sınırına yakın olan köyde, önemli askeri birlikler de bulunuyor.

Cemraya, 2013'te İsrail tarafından iki kez vurulmuştu. Bu saldırıların Hizbullah'a ulaştırılmak istenen uçaksavar füzelerini hedef aldığı iddia edilmişti. Suriye ordusu ise bunu doğrulamamıştı.

İSRAİL, SALDIRILARINI SIKLAŞTIRDI

Dün, Suriye resmi haber ajansı, 1 Aralık'ta iki İsrail füzesinin hava savunma sistemleri tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurmuştı. Cuma günü İran'ın askeri üs inşa ettiği öne sürülen Kisva kasabası yakınlarına yönelik saldırıda en az 10 binanın zarar gördüğü bildirilmişti. Dün, İsrail uydu şirketi ImageSat International, bu iddiayı doğrulamak üzere uydu fotoğrafları yayınladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Euro Grubu'nun yeni başkanı Portekizli Centeno oldu

SONRAKİ HABER

Yarışma için Macaristan'a giden 11 kişi iltica etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...