04 Aralık 2017 16:49

Antep'te ‘İşçi sınıfı, parti ve devrim’ konuşuldu

EMEP Antep İl Örgütü, Ekim Devrimi 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında 'İşçi sınıfı, parti ve devrim' konulu panel düzenledi.

Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Antep İl Örgütü’nün Ekim Devrimi 100. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlediği panel, Evrensel yazarlarından EMEP MYK Üyesi İhsan Çaralan’ın katılımıyla gerçekleşti. 

EMEP Antep İl Örgütü, “Sosyalizm geçmiş değil, gelecek” şiarıyla duyurduğu panel programı kapsamında aralık ayı boyunca her hafta farklı bir konukla Ekim Devrimi’nin kazanımlarıyla birlikte güncel tartışmaları da içeren paneller yapacak. Parti il binasında gerçekleşen ilk panelde İhsan Çaralan, “İşçi sınıfı, parti ve devrim” başlığı altında konuştu. Çaralan konuşmasında sosyalizmin bugün de insanlığın tek kurtuluşu olarak güncelliğini koruduğuna dikkat çekti. 

Panelin ilk bölümünde, sınıflı toplumların ortaya çıkmasıyla birlikte insanlığın hep bir çözüm arayışında olduğunu ve aslında sömürünün ortadan kalktığı, eşit bir dünya hayalinin bugün anladığımız anlamda bilimsel sosyalizmden önce de çeşitli biçimlerde dile geldiğini anlatan Çaralan, Rusya’da 1917’de gerçekleşen Ekim Devrimi’nin işçi sınıfının devrimci bir rolle tarih sahnesine çıkması açısından önemini vurguladı. 

‘EKİM DEVRİMİ KAZANIMLARI TÜM DÜNYAYI ETKİLEDİ’

Ekim Devrimi’nin kazanımlarının tüm dünyada etkileri olduğunu hatırlatan Çaralan, kapitalist emperyalist blokun tüm dünyada komünizm karşıtı propagandası ve faşizmi devreye sokmak dahil her yolu denemesini de bu etkilerden kaynaklı olduğunu anlattı. SSCB’nin dağılmasının ardından da sosyalizmi bir “sapma” olarak ilan edenlerin kapitalizmin yarattığı tahribat ve sorunlara karşı yine kapitalist düzen içinde çözümler bulunacağını iddia ettiklerini söyleyen Çaralan, “Bugün sistemin teorisyenleri bile iddia ettikleri tezlerin çöktüğünü kabul etmektedirler” dedi. 
Panelin sonunda soru-cevap bölümünde bugün Türkiye’deki durum ve mücadele olanakları açısından ihtiyaçlarımız da tartışıldı. (Antep/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hindistan'de bebeğe ölü raporu veren doktorlar kovuldu

SONRAKİ HABER

4 kişinin öldürüldüğü dava için ailelerden dayanışma çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...