Savaşın çocuklarının ekmek mesaisi

Suriye’deki savaştan kaçarak Türkiye’ye gelen mülteci çocuklar hayata tutunabilmek için çalışmak zorunda bırakılıyor.

04 Aralık 2017 14:31
Paylaş

Suriye’deki iç savaş nedeniyle Kayseri’ye gelen Suriyeli mülteci çocuklar zor şartlarda hayata tutunmaya çalışıyor. Kayseri’de yardımlarla ayakta duran Suriyeliler, savaşın acı yüzünü de gözler önüne seriyor.

Özellikle kent meydanında karşılaşılan Suriyeli çocuklar kendi imkanlarıyla ekmek parası kazanmaya çalışıyor. Kayseri’nin en işlek bölgelerinden olan Melikgazi’ye bağlı Bankalar Caddesi’nde objektiflere yansıyan çocuklar, ayakkabı boyayarak, kağıt toplayarak ailelerine katkı sunmaya çalışıyor. Sabahın erken saatlerinde işe koyulduklarını ifade eden çocukların hepsinin ayrı bir hikayesi de var.

Kimisi Suriye’deki savaşta babasını kaybetmiş kimisi annesini. Yakınları ile birlikte Kayseri’ye geldiklerini ifade eden çocuklardan 13 yaşındaki Muhammed, evlerinin Battalgazi Mahallesi’nde olduğunu ve her gün sabah erken saatlerde sandığı ile yollara düştüğünü ve ekmek parası kazanmaya çalıştığını belirtti.

Babasının Suriye’deki savaşta öldüğünü söyleyen Ali Mustafa ise annesinin de evi terk ettiğini ve bu nedenle dedesiyle birlikte yaşadığını söyledi. Diğer yandan sabahın erken saatlerinde ellerinde simit-kete ile görülen ve yaşadıkları tüm zorluklara rağmen yüzlerinde gülümseme eksilmeyen çocukların kendi imkanları ile birlikte yaptıkları kahvaltı ise, “Savaşın çocuklarının ekmek mesaisi” dedirtti. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Rize'de Meşeköy'e kar yağdı: Bi’ de kayakları olsa...

SONRAKİ HABER

Akademisyenlere destek paneli

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...