04 Aralık 2017 12:48

Tecritte olduğu için 10 gündür açlık grevinde

Epilepsi hastası olmasına rağmen koğuşunda tek başına tutulan Hakan İnci, 10 gündür açlık grevinde.

Paylaş

Epilepsi hastası olmasına rağmen koğuşunda tek başına tutulan Hakan İnci, 10 gündür açlık grevinde. İnci’nin annesi, çocuğunun üzerindeki tecridin kaldırılmasını istedi. 

Örgüt propagandası yaptığı iddiasıyla 18 Kasım’da tutuklanan 18 yaşındaki Hakan İnci, Silivri Cezaevine gönderildi. İnci, 3 haftadır bulunduğu koğuşta tek başına kalıyor. Epilepsi hastası olduğu için hayati tehlikesi bulunan İnci’nin başka bir tutuklunun bulunduğu koğuşa geçme talebi cezaevi yönetimi tarafından bir çok kez geri çevrildi.  

Talebinin kabul olmaması üzerine tutuklu Hakan İnci 10 gün önce açlık grevine başladı. İnci’nin İzmir’deki annesi Kader İnci, Adalet Bakanlığına ve Silivri Cezaevi yönetimine çağrıda bulunarak çocuğunun üzerindeki tecridin kaldırılmasını istedi.  Çocuğunun gözaltına alınırken darbedildiğini de ekleyen İnci “2 hafta sonra bile gözünde morluklar vardı. Tek başına kaldığı süreçte Hakan’ın hayati tehlikesi var. Yalnız kalmaması gerekiyor. 3 kişilik koğuşlarda yalnız kalanlar var. Çocuğum onların yanına gönderilebilir ancak cezaevi yönetimi buna yanaşmıyor. Üzerinde psikolojik baskı uygulamaya çalışıyorlar. Ayrıca açlık grevinde olduğu halde istediği şeker de yeterli olarak verilmiyor” dedi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kapitalist sömürü devam ettikçe Ekim Devrimi günceldir!

SONRAKİ HABER

AÜ’de fatura işçiye çıkarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa