04 Aralık 2017 11:26

TGS: Tunca ve Mahir’e özgürlük için Çağlayan’dayız

Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat’in duruşması TGS tarafından yapılan açıklamada: “Tunca ve Mahir’e özgürlük için Çağlayan’dayız” denildi..

Paylaş

Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat’in duruşması TGS tarafından yapılan açıklamada: “Tunca ve Mahir’e özgürlük için Çağlayan’dayız” denildi..

RedHack’in yayınladığı Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak’a ait mailleri haberleştirdikleri için tutuklu yargılanan Diken Eski Haber Editörü Tunca Öğreten ve BirGün Gazetesi Çalışanı Mahir Kanaat ile tutuksuz yargılanan KHK ile kapatılan Dicle Haber Ajansı (DİHA) Haber Müdürü Ömer Çelik, Muhabiri Metin Yoksu, Etkin Haber Ajansı (ETHA) Haber Müdürü Derya Okatan ve Yolculuk Gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü Eray Sargın’ın 6 Aralık Çarşamba  Çağlayan’daki İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesinde görülecek. 

Dava öncesi bir açıklama yayınlayarak davaya çağrı yapan TGS, “Tunca ve Mahir’e özgürlük için Çağlayan’dayız” dedi.

TGS’den yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Üyelerimiz Tunca Öğreten ve Mahir Kanaat bir yıla yaklaşan tutukluluğun ardından 6 Aralık’ta ikinci kez hâkim karşısına çıkacak.

Meslektaşlarımız, kendilerini çeşitli terör örgütleriyle ilişkilendirmeye çalışan iddianameyi geçen duruşmada olduğu gibi bir kez daha çürütecek, hukuk çiğnenerek özgürlüklerinden mahrum bırakılmalarının yanlışlığını anlatacak.

Bizler de Çağlayan Adliyesi’nde onların yanında olacağız. Halkın doğru haber alabilmesi için mücadele eden, mesleğini ve onurunu satmayan bu arkadaşlarımızın yanında olmak hepimizin görevi.

Bütün gazetecileri 6 Aralık Çarşamba saat 10.00’da Çağlayan Adliyesi’ne çağırıyoruz. 
Birlikte güçlüyüz…” (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Kaçırılan üniversite öğrencisi Zelal Topçul bulundu

SONRAKİ HABER

AKP’li Gökçebey Belediye Başkanı ağlayarak istifa etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...