04 Aralık 2017 10:55

Erdoğan: Sermaye hareketlerini sınırlandırma talimatım yok

Cumhurbaşkanı Erdoğan dün yaptığı 'Varlıklarını yurt dışına kaçırma girişimleri olan iş adamları var' ifadesini düzeltti.

Paylaş

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün AKP Muş İl Kongresinde yaptığı "Bu ülkede kazanıp kazancını yurt dışına kaçırmak isteyenlere biz iyi gözle bakamayız" ifadesini değiştirdi. Engelleri Aşanlar Buluşması'nda konuşan Erdoğan, "Benim sermaye hareketlerinin sınırlandırılması yönünde bir talimatım söz konusu değildir" dedi.

Erdoğan'ın bugün yaptığı açıklamanın ilgili bölümü şöyle: "Gittiğimiz yerlerde iş adamlarımızın yatırımlarını gördüğümüzde iftihar ediyoruz. Ülkemizdeki yerli yabancı tüm firmalar küresel finans sistemine entegre olarak faaliyetlerini sürdürüyorlar. Aksi halde atılacak adımlara önce biz karşı çıkarız. Benim sermaye hareketlerinin sınırlandırılması yönünde bir talimatım söz konusu değildir. FETÖ gibi, PKK gibi terör örgütleriyle ilgili olarak paraları yurt dışına kaçıranlar zaten haindir. Benim söylediğim iş adamlarımızın yerli ve milli duruş sergilemesi gerektiğidir. İş adamlarımız şu günlerde ülke ekonomisine sahip çıkmayacaksa soruyorum ne zaman sahip çıkacaktır. Şu günlerde ülkesine güvenmeyen iş adamı hiç kusura bakmasın yerli değildir, milli de değildir. Dün Muş’ta yatırım için değil ülkesine güvenmediği için varlıklarını yurt dışına çıkarmaya çalışan bir grup iş adamına hitaben söyledim. Ticaret yapana sözümüz yor. Bu ülke için tuğla üstüne tuğla koyan herkesin başımızın üstünde yeri var."

DÜN MUŞ'TA NE DEMİŞTİ?

Erdoğan'ın dün Muş'ta sarf ettiği ifadelerse şöyleydi: "Bazı sinyaller alıyorum. Bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma girişimleri olduğunu duyuyorum, bunların hiçbirisine çıkış için izin vermemelisiniz. Çünkü bu adımlar hıyaneti vataniyedir. Bu ülkede kazanıp bu kazançları yurt dışına kaçırmak isteyenlere biz iyi gözle bakamayız." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yemen'de Devrik Cumhurbaşkanı Salih öldürüldü

SONRAKİ HABER

Dursun Özbek: Fatih Hoca ile görüşmedik

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...