Şırnak'taki ölüm kuyuları yine can aldı: 3 işçi öldü

Şırnak’ta Belveren Beldesi ile Araköy arasında bulunan bir madende metan gazı zehirlenmesi yaşandı, 3 işçi yaşamını yitirdi.

04 Aralık 2017 08:44
Son Güncellenme Tarihi: 04 Aralık 2017 12:53
Paylaş

Beyar ÖZALP
Şırnak

Şırnak’taki Belveren Beldesi ile Araköy arasında bulunan bir kömür ocağında metan gazı zehirlenmesi meydana geldi. Madende çalışan 3 işçi yaşamını yitirdi. 

Olay yerinde olan HDP Milletvekili Aycan İrmez’in verdiği bilgilere göre, Ekim ayında meydana gelen maden kazası sonrasında kapatılan madene malzeme almak için inen 3 işçi metan gazından zehirlendi.

Madenin olduğu köydeki yurttaşların verdiği bilgiye göre, sabah saat 09:30'da, daha önce kazılan eski tünellerde su sızması olduğu ve metan gazından dolayı zehirlenme olduğu öğrenildi. İçeride kalan işçileri kurtarmak için müdahale etmek üzere madene giren 4 işçi, yoğun gaz sebebiyle çok ileri gidemeden dönmek zorunda kaldı ve ikisi hastaneye kaldırıldı. İşçilerin durumlarının iyi olduğu ve müşahede altında tutuldukları bildirildi.

Şırnak

3 KİŞİ, KULLANILMAYAN MADEN KUYUSUNA DÜŞTÜ

Şırnak Valisi Mehmet Aktaş, hayatını kaybeden işçiler Abdurrahman Tunç, kardeşi Ömer Tunç ile İdris İnal'ın kendilerine ait malzemeleri almak için madene gittikleri ve daha önce kömür çıkartılan fakat şimdi içi suyla dolan büyük kuyuya düştükleri bilgisini verdi.

AFAD, itfaiye ve UMKE ekiplerinin çalışmaları sonuçsuz kalınca, Van'daki su altı arama kurtarma ekiplerinden yardım istendi. Ekiplerin helikopterle Van'dan Şırnak'a gelmesi beklenirken, aramalara da devam edildi.

Kuyuya düşen 3 işiçden 2'sinin cansız bedenleri saat 16.30'da çıkarıldı. Yaklaşık 6 saat süren arama çalışmasından sonra çıkarılan 2 erkek cesedinin kime ait olduğu bilinmiyor. Çıkarılan 2 işçinin cansız bedenleri, yakınlarına gösterilmeden Şırnak Devlet Hastanesi morguna götürüldü. Burada yapılacak kimlik tespitinin ardından cesetlerin kime ait olduğu belirleneceği ve yakınlarına haber verileceği ifade edildi.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Cezaevi bahçesindeki su kuyusundan sızan gaz zehirledi

SONRAKİ HABER

Aksoy ve Taş'ın beşinci duruşmasında ilk oturum sona erdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...