04 Aralık 2017 07:26

NATO dışişleri bakanları yarın Brüksel’de toplanıyor

NATO dışişleri bakanları, yarın Brüksel’de toplanıyor. İki günlük toplantıda ‘terörle mücadele’ ve ‘NATO-Rusya ilişkileri’ gibi konular ele alınacak.

Paylaş

NATO dışişleri bakanları, yarın Brüksel’de toplanıyor. İki günlük toplantıda “terörle mücadele” ve “NATO-Rusya ilişkileri” gibi konular ele alınacak. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson’un yer alacağı toplantıya Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da katılacak. 

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in başkanlığı gerçekleşecek toplantıda, NATO-Rusya ilişkileri ile ittifakın AB ile işbirliği de gündemde olacak. Toplantıda, 2018 NATO Zirvesi’ne giden süreç de görüşülecek ve NATO-Gürcistan Komisyonu oturumu da gerçekleşecek.

Öte yandan, Brüksel’deki buluşmaya katılacak olan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, mevkidaşlarıyla ikili temaslar bulunacak.

Bu arada, NATO Dışişleri Bakanları toplantısında son günlerde görevinden ayrılacağı yönünde spekülasyonlar yapılan ancak bu yöndeki haberler ABD yönetimince reddedilen ABD Dışileri Bakanı Rex Tillerson de yer alacak.

4-8 Aralık tarihlerinde Brüksel’in yanısıra Viyana ve Paris’i de ziyaret edecen olan Tillerson, Brüksel’de NATO toplantısına katılmanın yanısıra ikili temaslarda bulunacak. Tillerson NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile biraraya gelecek.

Tillerson’un programında ayrıca AB Dış ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB üyesi 28 ülkenin mevkidaşlarıyla da görüşmelere yer verildi. Bu görüşmelerde ABD ile AB’nın başlıca küresel  konularda yapılan işbirliği ele alınacak. 

Bu arada, NATO toplantısına katılan bakanların aralarında yapacağı yoğun ikili temaslarda, Suriye ve Irak'taki son gelişmeler ve İran üzerinde durulması bekleniyor. (ANKA)
 

ÖNCEKİ HABER

CHP, Man Adası belgelerini Savcılığa teslim etti

SONRAKİ HABER

Urfa TEM'de işkence iddiası: Elektrik verip dövdüler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...