04 Aralık 2017 05:23

Deniz Yücel’in hücresi değişti

Deniz Yücel’in avukatı Yücel'in hücresinin değiştiğini ve eski Habertürk çalışanı Oğuz Usluer ile ortak bir avluyu paylaştıklarını açıkladı.

Paylaş

Die Welt gazetesinin Türkiye'de tutuklu bulunan muhabiri Deniz Yücel'in hücresinin değiştiği açıklandı. Alman Adalet Bakanı Maas, "sonunda bir şeylerin değiştiğini" söyledi.

Türkiye'de tutuklu bulunan Gazeteci Deniz Yücel'in hücresinin değiştiği açıklandı. Die Welt gazetesinin Yücel'in avukatının aktardığı bilgilere dayandırdığı pazar günkü haberine göre, Yücel'in 290 günün ardından hücresinin değiştirildiği ve tek kişilik hücrede kalmaya devam etse de bir başka tutuklu, eski Habertürk çalışanı Oğuz Usluer ile ortak bir avluyu paylaştıkları belirtildi.

Deniz Yücel'in eşi Dilek Mayatürk Yücel de konuyla ilgili Twitter hesabında yaptığı paylaşımda Welt'in ilgili haberi ve yaşanan gelişmeyi paylaşarak yeni hücreye ilişkin bilgileri pazartesi günü öğreneceğini belirtti.

Deniz Yücel

‘SONUNDA BİR ŞEYLER DEĞİŞİYOR’

Alman Adalet Bakanı Heiko Maas, konuyla ilgili açıklamasında bunun "Sonunda bir şeyler değişiyor" diyerek, federal hükümetin Deniz Yücel'in "yeniden eve dönmesi için her şeyi yapacağını" söyledi. Bakan Maas, bunu "adım adım" yapacaklarını ve sarfettikleri çabayı azaltmayacaklarını da sözlerine ekledi.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier da kısa süre önce konuyla ilgili bir açıklamada bulunarak Yücel'in tutukluluğunu "skandal" olarak değerlendirmişti.

Hem Türk hem Alman vatandaşlığına sahip olan Welt gazetesi muhabiri Yücel, Şubat ayında "terör propagandası yapmak" ve "halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek" iddialarıyla tutuklanarak cezaevine konmuştu. Yücel hakkında bir iddianame henüz bulunmuyor. (MEDYA SERVİSİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Bir zamanlar hayırseverdi: Zarrab'a medya da küstü

SONRAKİ HABER

Gazetelerde 'Ne Var Ne Yok?' - 4 Aralık 2017 Pazartesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...