04 Aralık 2017 05:00

Bir zamanlar hayırseverdi: Zarrab'a medya da küstü

'ABD, Atilla'ya karşı' davasında itirafçı olan Reza Zarrab'ın medyadaki temsili aniden değişti. Bir zamanların 'hayırsever'i artık 'iftiracı' oldu.

Paylaş

Reza Zarrab'ın ABD'de itirafçı tanık olmasıyla iktidar medyasının da dili tıpkı AKP'li siyasetçiler gibi 180 derece değişti.

17-25 Aralık yolsuzluk ve rüşvet operasyonları süreci sonrası Zarrab'ı aklayan haberler yapan, Türk bayrağı eşliğinde canlı yayınlara çıkaran medyada rüzgar tamamen tersine döndü. Artık Zarrab aleyhindeki haberler manşetlerden düşmüyor.

Bugün Sabah ve Hürriyet gazeteleri Reza Zarrab'ın ABD ile yaptığı belirtilen Dubai pazarlığını manşete taşıdı. Habere göre Zarrab, ABD'de tutuklu olduğu sırada gönderdiği notta çalışanı Sinem Arslan'dan "Dubai'deki avukattan randevu alıp yüz yüze görüşmesini" ve "Amerika'da iş birliği yapıp uzlaşmaya giderse cezası bittikten sonra Dubai'de yaşayıp yaşayamayacağını" sormasını istiyor.

Aynı haber Yeni Şafak'ta da yer aldı.

BAKAN TÜFENKCİ: MAL KAÇIRMA OYUNUNU BOZDUK

Star ve Akşam gazeteleri ise Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci'nin "Mal kaçırma oyununu bozduk" sözünü manşet yaptı. Bir zamanların "Hayırsever tüccar"ı Zarrab için "ABD iftiracısı" diyen Star'ın haberine göre Zarrab, Türkiye'deki mallarını kaçırmak için 2 ay önce harekete geçti ve şirketlerinin hisse devri için Bakanlığa başvurdu. Tüfenkci, "Aman izin vermeyin. Burada bir oyun var" diyerek işleme izin vermediğini söyledi.

TUTUKLANDIKTAN SONRA ŞİRKETLER BOŞALTILDI, TANIK OLUNCA AİLE İRAN'A GEÇTİ

Hürriyet, dün Zarrab'ın İstanbul'daki işyerlerine gitmiş ve hepsinin "hayalet binaya döndüğünü" yazmıştı. Haber, Hürriyet'in manşetinde yer almıştı.

Hürriyet Yazarı Abdulkadir Selvi ise bugünkü 'Zarrab gizemi büyüyor' başlıklı yazısında Zarrab ABD'de tutuklandıktan sonra Türkiye'deki şirketlerinin içinin boşaltılmasının yanı sıra kamu tanığı haline gelmesinin ardından da annesi, babası ve kardeşinin İran'a geçtiğini aktardı.

Selvi,  "İran’daki iş ortakları Zencani’nin idam cezasına çarptırıldığı dikkate alındığında Zarrab’ın ailesinin İran’a gidişi, sadece vatan hasretiyle izah edilecek bir durum değil" dedi. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Yılmaz: Laikliği öğrenci seviyesine göre yeniden düzenledik

SONRAKİ HABER

Deniz Yücel’in hücresi değişti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...