04 Aralık 2017 04:41
Son Güncellenme Tarihi: 04 Aralık 2017 15:28

Ümit Özat'ın ırkçı açıklaması tepki çekti

İkinci kez Gençlerbirliği'nin başına getirilen Ümit Özat, hakkındaki iddialara yanıt verirken ırkçılık yaptı. Özat'a tepki gecikmedi.

Paylaş

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, takımının 4-0 kazandığı Sivasspor maçı sonrası yaptığı ırkçı açıklamayla tepki çekti. Kendisi hakkındaki "komisyoncu" iddialarına yanıt veren Ümit Özat "Ben asla bırakın Ankaragücü'nü Yahudi takımı olsa ekmeğini yediğim yere laf etmem" dedi.

Bu yıl ikinci kez Gençlerbirliği'nin başına gelen Ümit Özat'ın ifadeleri şöyle: “Tribünlerimizde ‘komisyoncu Ümit’ diye bağırıyorlar. Kim bu kulübün 1 TL’sini çalmışsa haram, zıkkım olsun. Kim bu kulübün 1 TL’sini çalmışsa alçaktır, namussuzdur, aşağılıktır. Ama kim bunu iddia edip ispat etmiyorsa daha büyük namussuzdur, daha büyük alçaktır. Onlarla mücadelemi hukuk yoluyla devam ettireceğim. Onun dışında iftira atmak çok kolay. Ben iğne ile kuyu kazan bir adamın oğluyum. Benim kursağımdan bugüne kadar haram lokma geçmedi. Bunu iddia edip ispat etmeyen ahlaksızdır, namussuzdur.

'YAHUDİ TAKIMI OLSA...'

Onlar gibi sonradan taraftar olmadım. Fenerbahçeli Ümit Özat olabilirim ama benim Gençlerbirliliğimi kimse alamayacak. Geçen hafta Mehmet Yiğiter’i aradım. Benimle ilgili açıklama yapmış. ‘Neden böyle açıklama yaptınız öğrenebilir miyim?​’ dedim. Bana direkt şunu söyledi, ‘Hocam biz ne olduğunu bilmiyorduk. Bizi taraftarlardan sorumlu başkanımız aradı, böyle bir açıklama yapmamızı söyledi, biz de böyle açıklama yaptım’ dedi. Ben de peki; ‘Ankaragücü tribünlerinde İlhan Cavcav başkan, Ankaragücü şampiyon’ diye bağırsalar ya da Gençlerbirliği tribünlerinde ‘Cemal Aydın başkan, Ankaragücü şampiyon’ diye bağırsalar bir anormallik olmaz mı?​’ dedim. ‘Böyle miydi gerçekten?​’ dedi. Konu Hakan Kutlu değil. Kendisini çok severim. Fenerbahçe tribünlerinin ‘Souness’ diye bağırması, Gençlerbirliği'nin sahaya bayrak diken ‘Kutlu’ diye bağırması garip değil mi? ‘Galiba Gençlerbirliği forması giyen Ankaragücülüler var’ dedim. Ben asla bırakın Ankaragücü'nü Yahudi takımı olsa ekmeğini yediğim yere laf etmem. Ben Ankaragücü'nün ekmeğini yedim, beni teknik direktörlüğe başlatan kulüptür.”

ÖZAT'TAN ÖZÜR MESAJI

Ümit Özat, yaptığı açıklamada kullandığı sözlerden dolayı Yahudi halkından özür diledi. Özat; "Yaptığım açıklamalardan anlaşılanların hümanist yapımı yansıtmadığını, insanı insan olduğu için seven aile kültüründen geldiğimi belirtmek isterim. İnsanı seviyorum, hiçbir ayrım gözetmeden. Bazen üzüntünün yarattığı kızgınlık nedeniyle, konuşma sırasında, çoğu zaman kullanılan kelimeler ve anlamaları, söylenmek istenenin dışında algılanmasına neden oluyor. Irk ayrımının bütün biçimlerine karşı olan biri olarak, böyle bir cümle sarf etmiş olmanın üzüntüsünü yaşıyor; Yahudi halkından ve kamuoyundan özür diliyorum. Barış içerden gelir, kalbimde barış var. Saygılarımla" dedi.

SOSYAL MEDYADA ÖZAT'A TEPKİ

Ümit Özat'ın Yahudilere yönelik nefret söylemi içeren bu ifadesi sosyal medyada tepki çekti. Aralarında Gençlerbirliği taraftarı yazar Mahir Ünsal Eriş'in de olduğu isimler Özat'a tepki gösterirken, bazı sosyal medya kullanıcıları Rasim Ozan Kütahyalı'nın Boşnaklara yönelik ırkçı ifadesi sonrası Beyaz TV'den kovulduğunu hatırlattı.

Yapılan kimi yorumlar şöyle:

ÖNCEKİ HABER

Benevento ilk puanını Milan'a karşı kalecisinin golüyle aldı

SONRAKİ HABER

İngiltere para cihatçılara gidince projeyi durdurdu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...