04 Aralık 2017 04:11

Benevento ilk puanını Milan'a karşı kalecisinin golüyle aldı

İtalya'da sezona ilk 14 maçını kaybederek başlayan Benevento, ilk puanını Milan'a karşı 90+5'te kalecisi Brignoli'nin attığı kafa golüyle elde etti.

Paylaş

İtalya Serie A'da ligin son sırasındaki Benevento, ilk puanını Milan'a karşı oynadığı maçın son dakikasında kalecisi Alberto Brignoli'nin attığı golle aldı.

AC Milan, Vincenzo Montella'nın görevden alınmasının ardından Gennaro Gattuso yönetimindeki ilk maçına çıkarken 38'de Giacomo Bonaventura ile öne geçti. Benevento, 50'de George Puscas'la beraberliği sağlasa da 7 dakika sonra Nikola Kalinic, deplasman ekibini 2-1 öne geçirdi.

Milan, 75'te Alessio Romagnoli'nin ikinci sarı kartla oyundan atılmasının ardından zor anlar yaşamaya başladı. Ev sahibinin aradığı gol ise 90+5'te geldi. Kullanılan serbest vuruşta rakip ceza sahasına gelen kaleci Brignoli, sürpriz bir kafa dokunuşuyla topu Gianluigi Donnarumma'nın bakışları arasında filelere gönderdi.

Brignoli, attığı gol için "Tarif etmesi zor. '95. dakika, 2-1 gerideyiz. Kaybedecek bir şeyimiz yok' diye düşündüm. Oraya gittim, gözümü kapattım ve zıpladım. Bu sezon son anlarda hak etmediğimiz birçok yenilgi aldık. Bugün şansımız biraz olsun geri döndü" ifadelerini kullandı.

Brignoli, Serie A'da 2001'de Reggina formasıyla fileleri sarsan Massimo Taibi'den sonra gol atan ilk kaleci oldu. Taibi aynı zamanda eski bir Milanlı.

GATTUSO: BÖYLE GOL YİYECEĞİMİZE BIÇAKLANSAYDIK...

Milan'ın yeni teknik direktörü Gattuso ise maç sonu değerlendirmesinde "Garip bir gol yedik. Böyle bir gol yiyeceğimize bıçaklansak daha iyiydi" dedi ve şanssız olduklarını vurguladı.

İlk kez Serie A'da mücadele eden Benevento, oynadığı ilk 14 maçın tamamını kaybederek Avrupa'nın 5 büyük liginde(İngiltere, İspanya, Almanya, İtalya, Fransa) tarihin en kötü başlangıcını yapmıştı.

INTER LİDERLİĞE YÜKSELDİ

Serie A'da bir başka Milano takımı Inter, Napoli'nin Juventus'a yenildiği haftada Chievo'yu 5-0 mağlup ederek liderlik koltuğuna oturdu. Ligde Inter'in 39, Napoli'nin 38, Juventus'un 37, Roma'nın ise 34 puanı bulunuyor. Milan, 21 puanla sekizinci sırada. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Dolar yeni haftaya yükselişle başladı

SONRAKİ HABER

Ümit Özat'ın ırkçı açıklaması tepki çekti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...