04 Aralık 2017 03:37

AKP hükümetinden OHAL’i ‘olağan’ hale getirme sinyali

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, hükümetin olağanüstü hal (OHAL) uygulamalarını sürekli hale getirmeyi düşündüğünün sinyallerini verdi.

Paylaş

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, hükümetin olağanüstü hali (OHAL) ‘olağan’ hale getirip OHAL uygulamalarını sürekli hale getirmeyi düşündüğünün sinyallerini verdi. Bakan Tüfenkçi OHAL’in bazı maddelerini yasalara taşıyıp OHAL’i sürekli hale getirmenin düşünüldüğünü söyledi.  

Tüfenkçi OHAL’i kaldırıp, OHAL’in bazı yetkilerini yasaya ekleyebileceklerini söyledi. Tüfenkci, "OHAL’i kaldırırız mücadelede önem taşıyanlar maddeleri yasaya geçiririz" dedi.

Akşam’a konuşan Tüfenkçi OHAL ile ilgili şunları söyledi: "OHAL Fransa’yı çok etkilemiyor, Türkiye’ye gelince etkiliyor. Fransa OHAL’i kaldırıp, içindeki bazı maddeleri yasalarına koydu. Biz de bunu yapabiliriz, tartışılıyor. OHAL’i kaldırırız mücadelede önem taşıyanlar maddeleri yasaya geçiririz. OHAL diyenler samimi değiller.

'AKILLI OLUP ZARRAB'A BU İŞİ BIRAKMASAYDIK…'

ABD'de Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atila'nın sanık, Reza Sarrab'ın tanık olduğu davaya ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan Tüfenkci, şunları söyledi:

"Amerika’da tutukluyken, 2 ay önce şirketlerinde hisse devri yapmak için bakanlığımıza dilekçeyle başvurdu. ‘Aman izin vermeyin, burada bir oyun var’ dedim. Dilekçeleri duruyor. Amerika bunu götürürken belki güvenceler verdi. Buradaki mal varlıklarını devredip, kurtulacaktı. Akıllı olup Sarraf'a bu işi bırakmasaydık, daha iyi olurdu."

'AMERİKALILARIN KUCAĞINA GİTTİ DİYE…'

"Sarraf ABD’deki ifadesinde hayali gıda ticaretini de işin işine soktu.  Gümrük ve Ticaret Bakanlığı müfettişlerinin bu konuda bir araştırması oldu mu?​” sorusu üzerine Tüfenkci şunları söyledi: “Yapılan iş gayri resmi değil. Altın ihraç ettiğini ifade ediyor. Dubai’de o altının dolara çevrilip İran’ın borçlarının ödendiğini söylüyor. Altın ticareti 2014’e kadar yasak değildi. Uluslararası hukuka uygun yaptığımız iş. Araştırılması gereken, Dubai’den yaptını söylediği hayali gıda ihracatı  konusu olabilir. Türkiye’nin Dubai’deki işleme müdahale etme yetkisi yok. Amerikalıların kucağına gitti diye böyle bir ifade vermiş olabilir, gerçekten yapmış da olabilir." (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Arabuluculuk nedir?

SONRAKİ HABER

Bahçeli, 2015: Çağlayan’ın rüşvet aldığı kanaatindeyiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...