Selma Gürkan: Bu pisliği işçi ve emekçiler temizleyecek

Kocaeli Derince'de, EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan'ın katılımıyla EMEP Derince İlçe Örgütü açılışı gerçekleştirildi.

03 Aralık 2017 23:25
Son Güncellenme Tarihi: 04 Aralık 2017 14:32
Paylaş

Emek Partisi (EMEP) Derince İlçe Örgütü coşkulu bir etkinlikle açtı. EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan’ın katılımıyla gerçekleşen açılışa çok sayıda işçi, mahalleli ve kurum temsilcisi de katıldı. Açılışta gündeme dair de konuşan Gürkan, “Tek adam tek parti yönetiminin ülkeyi düşürdüğü durum ortada. İşçiye ve emekçiye siyaset yapma engeli ortada. Ülkemizde siyaset kimi insanların ellerinde, biz bunu kabul etmiyoruz” ifadelerini kullandı.

‘YOLSUZLUKLARA TAHAMMÜLÜMÜZ YOK!’

Zarrab’ın itirafçı olduktan sonra mahkemede söylediklerine ve rüşvet rakamlarına da değinen Gürkan, “Zarrab davası Türkiye’nin davası durumuna geldi ama bu bizim davamız değil. Türkiye’nin siyasetinin geldiği noktanın davasıdır bu. Rüşvet için 45-50 milyon avro şeklinde gezen ifadeler varken Çalışma Bakanı işçiden emekçiden fedakârlık bekliyor. İşçi ne kadar fedakârlık yapacak daha? 10-12 saat çalışmaya mahkum bırakılan işçinin bu ülkede siyasette bir şeye karar vermesi gerekiyor. AKP'ye oy veren işçinin 'Herkes çaldı, bunlar da çalsın' deme lüksü yok. Çünkü çalınan her kuruş, bu ülkenin milyonlarca işçisinin ve emekçisinin alın teridir. Bu yüzden bizim bu yolsuzluklara tahammülümüz yok. Muhalefetin sesinin kesilmesine de tahammülümüz yok” diye konuştu.

EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan
EMEP Genel Başkanı Selma Gürkan: AKP'nin uyguladığı politikalar sonucu ortaya dökülen rüşvet, yolsuzluk ve kirliliğin üzeri milli birlik ve beraberlikle örtülemez.

‘ÖZGÜRLÜKLERİMİZİ BİRLİKTE KURACAĞIZ’

Ortalığa dökülen rüşvet ve yolsuzluğu işçilerin temizleyeceğine vurgu yapan Gürkan, işçilerin siyaset yapması için örgütlenmesi gerektiğinin altını çizdi. EMEP’in Derince’de ilçe örgütünü kurmuş olmasının bir olanak olduğunu belirten Gürkan, “AKP'nin uyguladığı politikalar sonucu ortaya dökülen rüşvet, yolsuzluk ve kirliliğin üzeri milli birlik ve beraberlikle örtülemez. Bu pisliği temizleyecek olan işçiler ve emekçilerdir. Kendi alın terleri gibi temiz siyasetleri ile bunları temizleyeceklerdir. İktidarın gücü kendi siyasi gücünden, medyasından, örgütlü gücünden geçiyor. İşçinin emekçinin siyaset yapabilmesinin koşulu örgütlü olabilmesinden geçmektedir. Emek Partisi bu nedenle vardır. İşçinin emekçinin siyaset yapma alanının genişletilmesi için Derince'de açtığımız örgütümüzün bir olanak olacağını düşünüyorum. Birlikte yol yürüdüğümüz mücadele arkadaşlarımızla birlikte demokrasiyi kuracağız. Tek adam tek parti yönetiminin faşizme hızla giden bu siyasal rejimini durdurup özgürlüklerimizi kuracağız” dedi.

Genel Başkan Selma Gürkan’ın ardından konuşan EMEP Derince İlçe Başkanı Cüneyt Bingöl ise, birlikte mücadeleye vurgu yaptı. EMEP’in işçilerin ve emekçilerin partisi olduğunu belirten Bingöl, “Memleketin bu koşullarında Emek Partisi Derince İlçe Örgütü'nü kuruyoruz. İşçilerin partisi olan EMEP mücadelesini Derince’de daha güçlü bir şekilde verecektir. Rüşvetle kurulu iktidarları elbet bir gün yıkılacak. O yüzden dünden daha fazla yan yana olmamız gerekiyor, birlikte mücadele etmeye ihtiyacımız var” dedi.

Bingöl’ün konuşmasının ardından EMEP Derince İlçe Örgütü, kurdele kesilerek alkışlarla açıldı. Açılış sonrası ikramların yapıldığı ve halayların çekildiği etkinliğe; CHP, HDP, DİSK Emekli-Sen, Tüm Bel-Sen, SES, EMO, Kocaeli Dersimliler Derneği ve Çınarlı Cemevi üye ve yöneticileri katıldı. (Kocaeli/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Var olmamış cennet Mezopotamya

SONRAKİ HABER

Honduras’ta neler oluyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...