03 Aralık 2017 20:34

BESYO öğrencileri: Bu koşullarda spor yapmak zor

Kocaeli Üniversitesi BESYO öğrencileri otobüs hatlarının düzensizliğinden, yemekhane olmamasından ve spor tesislerinin yetersizliğinden şikayetçi.

Paylaş

Kübra LAZ
Ogün AKKAYAV
Kardelen SARYA 
Kocaeli

 

Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’nda (BESYO) öğrencilerle konuştuk. Öğrenciler otobüs hatlarının düzensizliğinden, yüksekokulda yemekhane olmamasından ve spor tesislerinin yetersizliğinden şikayetçi.

Okula İstanbul’dan servisle gelip gittiğini söyleyen Yağmur İlayda için ulaşım başlıca sorun. Eğitim ve spor salonlarının yetersizliğine de değinen İlayda, “Ders sıklığından ve saatlerden dolayı salonları kullanmakta sıkıntı yaşıyoruz. Tenis kortları var ama yeterli değil. Yemek yemek için Yabancı Diller Yüksekokuluna gitmek zorunda kalıyoruz. Otobüsler geç geldiği için burada da problem yaşıyoruz. Bazen otobüs şoförleri bizleri almıyor, yürümek zorunda kalıyoruz” dedi.

4. Sınıf Rekreasyon öğrencisi Gizem, ilk başta BESYO’nun, KOÜ’nün ana kampüsü olan Umuttepe’ye uzaklığından şikâyet ediyor. Uzaklıktan dolayı ulaşımın problemli olduğunu söyleyen Gizem, “Ulaşım sıkıntılı, karlı havalarda aşağı otobüs inmiyor. Çok fazla köpek var ve kadın öğrenciler bu konuda çok fazla sıkıntı yaşıyor” dedi. Son iki senedir BESYO’ya mülakatla değil, sınav puanıyla alımların yapıldığını ve bunun kimi sıkıntılar doğurduğunu vurgulayan Gizem, “Sınav puanıyla gelen öğrenciler teoride çok iyiler ancak uygulama konusunda kötüler. 450 puanla gelen öğrenciler var. Hukuk istiyor ancak olmayınca BESYO’ya geliyor. Elbette içlerinde yetenekli olanlar da vardır ancak ister istemez sıkıntı oluyor” ifadelerini kullandı.

Öğrenci İşlerinde yapmak istedikleri işlemler için ana kampüse gitmek zorunda olduklarını söyleyen Muhammet, “Önceki yıllarda Yüksekokul içinde işlemlerimizi halledebiliyorduk. Son 1 senedir Öğrenci İşleri için ana kampüse gitmek zorunda kalıyoruz” dedi. Spor salonları için ise “Yeterli gibi duruyor” diyen Muhammet, “Sınav önceleri çok fazla sorun yaşıyoruz. Çok kalabalık oluyor” diye konuştu.

Ne kadar sporcu olmak isteseler de bir şeyler tartışmaları gerektiğini dile getiren Veysel, “Spor haricinde hiçbir şey konuşamıyoruz, diğer tartışmalar da olmalı. BESYO öğrencisi bu tür şeylere ilgi duymuyor. Bir şeyler tartışmıyoruz ve tartışmalıyız diye düşünüyorum ancak ülkenin durumu bu haldeyken bundan endişe de duyuyorum. Bir şeyler söylemeye çekiniyorum çünkü iktidar yanlısı olmadığında başına ne geleceğine emin olamıyorsun” dedi.

‘KIŞIN ULAŞIMDA PROBLEMLER YAŞIYORUZ’

Kış aylarında ulaşımın daha sorunlu olduğunu belirten Murat, “Kar yağınca ulaşımda büyük problemler yaşıyoruz. Bazen burada kaldığımız oluyor. Son iki senedir puanla öğrenci alınması da bizi çok kötü etkiledi. Hatta hocalarımız da bu durumdan şikâyetçi. Mesela konservatuara yetenek sınavını geçemeyen öğrenci nasıl alınmıyorsa,buraya da alınmaması gerekiyor” diye konuştu.

Serhat ise 1. Sınıf öğrencisi, o da puanla yerleşmiş üniversiteye. Kimi puanla giren öğrencilerin ayak uyduramadığını belirten Serhat, “Ben de puanla girdim ancak böyle olmasına karşıyım. Puanla giren bazı öğrenciler maalesef ayak uyduramayıp gidebiliyor. Ayrıca yağmurdan sonra bazı spor salonlarının tavanları çöktü ve hala yenilenmedi. Spor salonlarının temizliği konusunda da sıkıntı var” dedi. Serhat son olarak yemekhaneye olan uzaklıkları yüzünden derslere yetişemediklerini de sözlerin ekliyor.

Salonlarda kullandıkları minderlerin çok eski olduğundan yakınan Maşuk, “Spor salonları kesinlikle yeterli değil, temizlik de çok sıkıntılı. Otobüsler de yirmi dakikada bir geliyor. Bunlar için imza kampanyası yapılabilir bence. Minderler de çok eski. Geçenlerde salonda takla çalışması yaparken minderin içinde iğne varmış, parmağıma battı. Bu koşullarda spor yapmak cidden zor” dedi. (Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kediye işkence yapan askeri personel serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

Prof. Dr. Murat Yalçıntan: Zengin yoksulu görmeyecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa