03 Aralık 2017 14:18

CHP’li Emir’den, Başbakana Süleyman Aslan soruları

‘Reza Zarrab’ın rüşvet verdiğini söylediği Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan emekli oldu mu, Türkiye’de mi?’ 

Paylaş

New York'ta Reza Zarrab davasını takip eden CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Başbakan'a davada adı geçen Süleyman Aslan ile ilgili sorular yöneltti. Reza Zarrab ve Hakan  Attila'nın rüşvet aldığını söylediği Süleyman Aslan, 17-25 Aralık sürecinde ayakkabı kutusundaki milyon dolarlarla gündeme gelmişti. 

Türkiye’de aralarında bakanlar ile üst düzey banka yöneticilerinin de bulunduğu ‘rüşvet çarkı’ ile ABD’nin İran’a yönelik ambargosu delinerek kişisel servete kavuşulmasının yargılandığı New York’taki davayı yerinde takip eden CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Reza Zarrrab’ın defalarca rüşvet verdiğini söylediği Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan’a ilişkin Başbakan Binali Yıldırım’a sorular yöneltti. 

Reza Zarrab’ın ABD’de görülen davada Türkiye’de kimlere rüşvet verdiğini tek tek itiraf ettiğini belirten Emir, Zarrab’ın yasadışı işlemlerini yürütmesinde kritik kurumun Türkiye’nin en büyük kamu bankalarından Halkbank olduğuna dikkat çekti. O dönem bankanın genel müdürü olan Süleyman Aslan'ın Sarraf’ın mahkemedeki açıklamalarında rüşvet çarkının merkezine oturtulduğunu ifade eden Emir, Süleyman Aslan'ın ‘17-25 Aralık Yolsuzluk Operasyonu’ olarak bilinen adli olayın merkezindeki kişilerden de biri olduğuna dikkat çekti.  Evindeki ayakkabı kutularında bulunan 4.5 milyon dolarla gündem olan Aslan'ın paraları Reza Zarrab’dan “hayır işi için” aldığını kabul ettiği açıklamasını hatırlatan Emir, Halkbank eski Genel Müdür Yardımcısı Hakan Atilla’nın avukatı tarafından da Aslan'ın açıkça suçlandığını söyledi.

'TÜRKİYE'DE Mİ, EMEKLİ OLDU MU?'

Bu konuda Başbakan'a soru önergesi veren Emir, “Aralarında AKP’li bakanlarının da bulunduğu rüşvet çarkının merkezindeki kişi olan Halkbank eski Genel Müdürü Süleyman Aslan, Türkiye’de midir? Türkiye’de ise yurtdışına çıkış yasağı konulmuş mudur? Türkiye’de değilse nerede olduğu konusunda bilginiz var mıdır” diye sordu. Aslan, emekli olup olmadığına ve emekliyse kaç lira emekli maaşı aldığına da yanıt isteyen Emir, şu soruları sordu: “Süleyman Aslan, '17-25 Aralık Yolsuzluk Operasyonu'nda gözaltına alınmasının ardından, evindeki ayakkabı kutuları içinde bulunan paralarla ilgili “Çorum Osmancık İmam Hatip Lisesi’nin ihtiyaçları karşılanacaktı!” demişti. Bu okulun milyon dolarları bulan ihtiyaçları nelerdir? Süleyman Aslan, Rıza Sarraf’tan aldığı ‘rüşvet paraları’ndan buraya para aktarımı yapmış mıdır? Yaptıysa ne kadar ve hangi işler için kullanılmıştır?​” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nuriye Gülmen görüntülü mesaj yayınladı: İyi ki el eleyiz

SONRAKİ HABER

İzmir'de Demirtaş ve Yüksekdağ'ın duruşmasına çağrı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...