03 Aralık 2017 11:25

Erdoğan, kayyımla yönetilen Ağrılılara sandık çağrısı yaptı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçtikleri belediye başkanı kayyımla görevden alınan Ağrılılara seslendi: Seçtiğiniz belediye başkanı, nerede?

Paylaş

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin il kongresine katılmak üzere geldiği Ağrı'da konuştu. Erdoğan, 15 tekrara rağmen seçimle alamadığı ancak kayyım atayarak kontrol ettiği Ağrı Belediyesi için verdiği mesajda "2019 Mart'ına iyi hazırlanmalıyız" dedi. Muşta yaptığı konuşmada da bazı iş adamlarının mal varlıklarını yurtdışına kaçırma girişimleri olduğunu belirterek, "Bu adımlar hıyaneti vataniyedir. Bu ülkede kazanıp bu kazançları yurt dışına kaçırmak isteyenlere biz iyi gözle bakamayız" dedi. Erdoğan ayrıca Reza Zarran davasına ve Kılıçdaroğlu'nun açıkladığı belgelere ilişkin de konuştu, Kılıçdaroğlu için "Kasetle gelen dekontla gider, bu böyle biline" dedi. 

Ağrı'da AKP, belediye başkanlığını kazanabilmek için seçimi 15 kez tekrarlatmış ancak koltuğu Sırrı Sakık'tan alamamıştı. Ancak Sakık, Mart 2017'de kayyım atanarak görevden alındı. Erdoğan buna ilişkin yaptığı açıklamada  "İşte bakınız; bu kadar zaman geldi, geçti. Belediyeyi kime verdiğiniz belli. Belediyeyi şurada 3.5 yıldır alanlar, Allah aşkına soruyorum; şu Ağrı'ya ne hizmet verdi? Her taraf, arka sokaklar, hizmet gördü mü? Seçtiğiniz belediye başkanı, nerede? Emaneti kime veriyorsanız hesabı da ondan sormalısınız. Emaneti verdiğiniz kişi, ortada yok ki. Bırakmış birisine, çekmiş, gitmiş. Mecburen belediyeyi kayyıma teslim ettik. Valimiz, kayyım olarak hizmeti sürdürüyor. İnşallah, kalan 16 ayda da bu hizmete başarılı bir şekilde devam edecek. Daha güzel günler olacak. Sizden ricam, 2019'un Mart'ına iyi hazırlanmalıyız. Yetmez, 2019 Kasım reformu var. Bu reformu siyasi reform olarak beraber yapacağız. Buna var mıyız? Kapı kapı dolaşmaya var mıyız?" dedi.

Sırrı Sakık, 1 Haziran 2014'te yapılan yerel seçimlerde yüzde 51'lik oy oranıyla Ağrı Belediye Başkanı seçilmişti. Ancak 1 Mart 2017'de görevden alındı ve yerine Ağrı Valisi Musa Işın kayyım olarak atandı.

'BİZDE TÜRKÇÜLÜK KÜRTÇÜLÜK YOK'

Konuşmasında "tek millet" ve "teröristleri dağlara gömdük" vurguları yapan Erdoğan, "Sizden bir şey istiyorum. Biz, tek millet olacağız. Bizde Türkçülük, Kürtçülük, Lazcılık, şuculuk, buculuk yok. Bizde sadece tek millet var. Tek bayrak var. Öyle paçavralar, maçavralar önümüze gelmesin." diye konuştu.

'BU ÜLKEDE KAZANIP, KAZANÇLARINI YURT DIŞINA KAÇIRMAK İSTEYENLERE İYİ GÖZLE BAKMAYIZ'

Erdoğan, ardından AKP Muş İl Kongresi’nde konuştu. Erdoğan’ın buradaki konuşmasında, "Bazı sinyaller alıyorum. Bazı iş adamlarının varlıklarını yurt dışına kaçırma girişimleri olduğunu duyuyorum, bunların hiç birisine çıkış için izin vermemelisiniz. Çünkü bu adımlar hıyaneti vataniyedir. Bu ülkede kazanıp bu kazançları yurt dışına kaçırmak isteyenlere biz iyi gözle bakamayız" dedi. 

'NE YAPMIŞIZ, VATANDAŞIMIZ ÜŞÜMESİN DİYE DOĞALGAZ SATIN ALMIŞIZ'

Erdoğan ABD'de süren Rez Zarrab davasına da değinerek şöyle konuştu: "Ortada bir dava yoktur. Sadece şantaj malzemesi üretme gayreti vardır. Kimse kusura bakmasın. Mesela ne yapmışız. Sözleşmemiz olan bir ülkeden vatandaşımız kışın üşümesin diye doğalgaz satın almışız. Diğer ülkeler gibi bizi de sadece BM’nin kararları bağlar. Türkiye bu kararları harfiyen uygulamıştır. Üstelik bizim yaptığımız işin müttefiklik ruhuna aykırı bir durumu da yok. Buna rağmen ülkemize yönelik suçlamalar akıl alır gibi değil. Hadi işin ticari boyutunu bir kenara bıraktık. Ortada bir ticari hesaplaşma varsa onu da kendi mecrasında takip etmek gerekir. Asıl önemli olan meselenin siyasi bir zemine çekilmeye çalışılmasıdır. Bu dava 17-25 Aralık kumpasının okyanus ötesine çekilmesinden başka bir şey değildir. Kimse kusura bakmasın biz bu şantaja boyun eğmeyiz."

'KASETLE GELEN DEKONTLA GİDER'

Erdoğan konuşmasında CHP Lideri Kılıçdaroğlu'yu kastederek, "Bu zat kontrollü darbe dedi. Kontrollü darbenin sanığı kendisidir. FETÖ’nün sosyal medyacılarının servis ettiği bilgilerle MİT’i hedef aldılar. İşte şimdi bir yalan. Bunun yalanlarının tek alıcısı ise partisinin içindeki küçük bir kitledir. Bay Kemal gidicidir. Geçen hafta göz göre göre tongaya düşürülmesinin başka izahı olamaz. Hesap uzmanı olduğunu iddia etse de okuduğunu anlamıyor. Bu zatın genel müdürlüğü altında SSK’nın neden battığı iyice anlaşılıyor. Kasetle gelen dekontla gider. Bunu böyle bilin." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Düğün günü kadını bıçaklayarak öldürdü

SONRAKİ HABER

Sur'u anlatan belgesele yasak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...