03 Aralık 2017 11:06

Samsun Valisi: Samsung, Samsun'un önüne geçmemeli

Samsun Valisi Osman Kaymak, internet tarayıcılarında Samsun yazınca Samsung çıktığını belirterek 'Samsung, Samsun'un önüne geçmemeli' dedi.

Paylaş

Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun'un tanıtımı ile ilgili yaptığı açıklamada, "İnternet tarayıcılarında Samsun’u aratınca Samsung çıkıyor' diyorlar. Ben de bazen Samsun’u aratınca Samsung çıkıyor. Samsung dünya markasıdır. Ama Samsun'un önüne geçmemesi lazım" dedi.

Merkezi Samsun'da bulunan Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Samsun’un tanıtımını artırmak için 'LikeSamsun' projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında sosyal medya platformlarında 'LikeSamsun' etiketi oluşturuldu ve www.likesamsun.city sitesi kuruldu.

Site ve etiket üzerinden Samsun fotoğraflarını paylaşan vatandaşlar arasından en beğenilen fotoğraflar için ise bugün Atakum ilçesinde bulunan Golf Tesisleri'nde ödül töreni düzenlendi. Tören öncesi gazetecilere açıklamalarda bulunan Samsun Valisi Osman Kaymak, internet tarayıcılarında Samsun'un ünlü Samsung markasından sonra geldiğini belirterek, şöyle dedi:

"LikeSamsun sitesinin açılması ilk göreve geldiğimde önerilmişti. Bu siteye Samsun’un tanıtılması için çok güzel fotoğraflar atılmış. Bunun çok sayıda kişi tarafından görülmesi önemli. İnsanlarda bir merak uyandırmasını umuyoruz. İnsanlar merak sonucu bir yerlere gidiyor. Bazen, 'İnternet tarayıcılarından Samsun’u aratınca Samsung çıkıyor' diyorlar. Ben de bazen Samsun’u aratınca Samsung çıkıyor. Samsung dünya markasıdır ama Samsun’un önüne geçmemesi lazım. Bu konuda Samsun’u seven, gönül veren Samsun’un geleceği için çırpınanlardan bu projenin desteklenmesini istiyorum. Bu site ne kadar fazla duyurulursa, daha çok fotoğraf yüklenecek, yüklenen fotoğraflar daha çok kişi tarafından paylaşılacak ve Samsun’a karşı büyük bir hareket başlayacak. Bu Samsun’un tanıtım projesidir. Arkasından da Samsun’a gelen insanların Samsun’da kalmasını hedefliyoruz. Samsun, genelde günübirlik, geçilen ya da uğranılan yer olmasın istiyoruz. İlk adım şehri olan ve cumhuriyetin kuruluşunda büyük yeri olan şehrimizin, cumhuriyet anlamında geziye çıkan insanların ilk durak yeri olması lazım."

Konuşmaların ardından dereceye giren fotoğrafların sahiplerine cep telefonu ödülleri  Samsun Valisi Osman Kaymak tarafından verildi. (Samsun/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Selahattin Demirtaş, HDP'de yeniden eş başkan adayı

SONRAKİ HABER

Yüksel'de 390. gün: 5 kişi darbedilerek gözaltına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...