02 Aralık 2017 17:50

Malatya'da 'İşçi Sınıfı, Parti ve Devrim' konuşuldu

EMEP Malatya İl Örgütü, Ekim Devrimi’nin 100. yıl dönümü kapsamında İhsan Çaralan'ın katılımıyla 'İşçi Sınıfı, Parti ve Devrim'paneli gerçekleştirdi.

Paylaş

Emek Partisi Malatya İl Örgütü, Ekim Devrimi’nin 100. yıl dönümü kapsamında “Sosyalizm, geçmiş değil gelecek” şiarıyla EMEP GYK Üyesi ve Evrensel Gazetesi Yazarı İhsan Çaralan’ın konuşmacı olarak katıldığı “İşçi Sınıfı, Parti ve Devrim” konulu panel gerçekleştirdi.

Emek Partisi Malatya İl Örgütü, Ekim Devrimi'nin 100. yıl dönümü kapsamında Aralık ayı boyunca devrimin kazanımlarını ve sosyalizmin güncelliğini konu alan paneller gerçekleştiriyor. Bu hafta birincisi gerçekleştirilen panelde EMEP GYK Üyesi ve Evrensel Gazetesi Yazarı İhsan Çaralan’ın katılımıyla 'İşçi Sınıfı, Parti ve Devrim' konuşuldu. Emek Partisi Malatya İl Örgütü binasında gerçekleştirilen panele çok sayıda parti üyesi ve dostları katıldı.

'SOSYALİZM BİR SAPMAYDI' DEDİLER

Sınıflı toplumun ortaya çıkışını, sınıf savaşımını ve sosyalizmin ilanına kadar geçen tarihsel süreci anlatan Çaralan SSCB'nin dağılması sonrası gündeme gelen tartışmaları şu sözlerle aktardı:

“90’lı yıllara geldiğimizde Ekim Devrimi kapitalistlerin gözünde yenildiği için artık korkusuzca 'Sosyalizm bir sapmaydı' dedi. 'İnsanlık bir daha sosyalizme ihtiyaç duymayacak. Küreselleşme denilen yeni bir aşamaya geçti kapatalizm' dediler. 'Küreselleşme zaten refahın paylaşılmasıdır, küreselleşme zaten barış içinde bir dünya fikridir, sömürünün ortadan yavaş yavaş kalkması ve sosyalizmin yapacağı her şeyi kapitalizm yapacak, bunun biçimi de küreselleşmedir' diye ilan ettiler.

KÜRESELLEŞMENİN TEORİSYENLERİ BİLE 'KÜRESELLEŞME ÇÖKMÜŞTÜR ARTIK' DİYORLAR

Peki ne oldu? Küreselleşme; özelleştirmelerle işçilerin ve kamu emekçilerinin güvenceli çalışmasını ortadan kaldıran bir hale geldi. 90’lı yıllardan hatırlayın: Bir işçi, bir iş yerine gittiğinde nereseyse oradan emekli olurdu. Bugün bırakın işçiyi mühendisler, doktorlar gibi popüler meslektekilerin bile durumu ortadadır. Birkaç yıldır küreselleşmelerin teorisyenleri bile 'Küreselleşme çökmüştür artık' diyorlar.

İNSANLIĞIN KURTULUŞU SADECE SOSYALİZMDEDİR

Peki bütün bunların karşısında insanlığı kurtaracak olan nedir diye balktığımızda bugüne kadar ortaya çıkan en ilerici şey Ekim Devrimi ve onun değerleridir.

Eğer bugün kapitalizme karşı çıkmaktan söz ediyorsak, insanlığın kurtuluşunu savunuyorsak, bunun sadece sosyalizmde olduğunu görüyoruz.

Sınıfsız sömürüsüz bir dünya, savaşın olmadığı, insanların kardeş olduğu, doğanın tahrip edilmediği yaşanabilir bir dünya kurma yolunda tek seçenek olaral Ekim Devrimi’nin savunduğu değerleri görüyoruz.  Ekim Devrimi bugün hâlâ insanlığın kurtuluşunun tek seçeneği olarak ortadadır” (Malatya/EVRENSEL) 

ÖNCEKİ HABER

Beşiktaş, Galatasaray'dan 3 puanı 3 golle aldı

SONRAKİ HABER

‘Alzheimerin ilacı dans etmek!’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...