02 Aralık 2017 15:07

Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube: Yolsuzluğa karşı örgütlenelim

Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube ABD'de görülen 'ABD, Atilla'ya karşı' davası ve Man Adası belgelerine dair açıklamasında örgütlü mücadele çağrısı yaptı.

Paylaş

Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçileri Sendikası (Tüm Bel-Sen) İzmir 1 Nolu Şube ABD'de görülen Hakan Atilla'nın sanık, itirafçı olan Reza Zarrab'ın ise tanık olduğu davaya ve Man Adası belgelerine ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, "Yalana, talana, yolsuzluk ve yoksulluk düzenine karşı örgütlenelim" çağrısı yapıldı.

OHAL ve KHK'lerle hükümetin gerçeği bastırmaya çalıştığı ifade edilen açıklamada, "Türkiye'de emekçiler giderek derinleşen bir yoksulluğu yaşıyor. Bir yanda okullarında soğuk beton üzerinde sofraya diz kırıp yemek yiyen emekçi çocukları varken, öte yanda saray sofralarına çöreklenenler var. Bir yanda yok pahasına çalıştıkları işlerde artan, iş cinayetleri ile canlarından olanlar varken, öte yanda saltanat içinde yaşayanlar var. Bir yanda her türlü hakkı gasp edilerek, kayıt dışı, güvencesiz, yoksulluk içerisinde yaşamaya mahkûm edilen milyonlar varken, öte yanda milyar dolarlarla oynayanlar var. Bir yanda daha maaşları yatarken aldıkları ücretin neredeyse yarısını devlete kesinti ve vergi olarak ödeyen emekçiler varken, öte tarafta hısım-akrabası üzerinden butik ada devletlerindeki paravan şirketlere, vergi cennetlerine milyon dolarlar aktaranlar var" denildi.

"Bu bir operasyondur. Hepimiz aynı gemideyiz. Oyuna gelmeyin" sözleri eleştirilen açıklamada, "Her gün doğrudan ve dolaylı olarak yüzlerce vergi ödemek zorunda kalan, bütçe açıklarının yükü fatura edilen, namlu ucuyla zam ve vergilere boğulan, yoksullukla terbiye edilmeye çalışılan her kesimden, her görüşten, her iş kolundan on milyonlarca emekçi sizinle aynı gemide değil. Çünkü biliyoruz, görüyoruz, duyuyoruz. Farkındayız, unutmadık, hatırlıyoruz. Örgütlü mücadelemizle bu çürümüşlüğün faturasını bize çıkartmak isteyenlerden hesap soracağız. İşyerlerimizde, sokakta, alanlarda gerçeği dile getirmeye, hakikati örgütlemeye devam edeceğiz" denildi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

KESK İzmir: OHAL saldırılarına karşı ortak mücadele edeceğiz

SONRAKİ HABER

Aliağalı kadınlar: Şiddete karşı birlikte mücadele edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...