02 Aralık 2017 14:56

KESK İzmir: OHAL saldırılarına karşı ortak mücadele edeceğiz

KHK’lerle görevden alınan, işinden ve ekmeğinden edilen kamu emekçilerinin işlerine geri dönmesi talebiyle yapılan oturma eylemleri sürüyor.

Paylaş

KESK İzmir Şubeler Platformu tarafından, Kanun Hükmünde Kararnamelerle (KHK) görevden alınan kamu emekçilerinin işlerine geri dönmesi talebiyle İzmir'de her Cumartesi yapılan oturma eylemi bu hafta Buca Şirinyer Forbes Çarşısı girişinde yapıldı.

Çevrede toplanan halkın da zaman zaman destek verdiği eylemde siyasal iktidarın OHAL ve KHK’lerle her geçen gün saldırılarını arttırarak ırkçı, dinci, mezhepçi, kadın ve emek düşmanı politikalarını her alanda hakim kılmaya çalıştığı, bu politikalara karşı emekçilerin verdiği mücadelenin durdurulamayacağı vurgulandı.

Oturma eyleminde basın açıklamasını okuyan KESK İzmir Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen 6 Nolu Şube Başkanı İsmet Süzer, milyonlarca yurttaşın olumsuz etkilendiği, yüz binlerce kamu emekçisi ve binlerce akademisyenin sadece "savaş istemiyoruz" dedikleri için ya açığa alındıklarını ya da ihraç edildiklerini hatırlatarak, "Kalıcı hale getirilmek istenen OHAL, KHK'ler ve darbe düzenine mutlaka karşı çıkmak gerekmektedir" dedi.

'YOLSUZLUK ORTAYA DÖKÜLDÜ'

Süzer, KHK’lerle binlerce sivil toplum ve medya kuruluşunun kapatıldığını, meclisin üçüncü büyük partisinin eş başkanları ile onlarca milletvekilinin tutuklandığını, belediyelere kayyımlar atandığını ve grevlerin OHAL gerekçesiyle yasaklandığını belirterek şiddet, yoksulluk ve yolsuzluğun derinleştiğini, Zarrab davası ve Man Adası belgeleriyle yolsuzlukların ortaya döküldüğünü, ülkenin Suriye topraklarında bataklığa çekildiğini ifade etti.

Nuriye Gülmen'in tahliye edilmesinin sevindirici olduğu, ancak ceza verilmesinin hukuka ve vicdana aykırı olduğunun ifade eden Süzer, "Zaman geçirilmeden bir an önce hukuk işletilmeli ve bütün arkadaşlarımız işlerine geri dönmeli, bu hukuksuzluğu bizlere yaşatanlar da yargılanmalıdır. Bizler biat etmeyeceğiz, asla teslim olmayacağız, susmayacağız, er yada geç mutlaka kazanacağız" dedi.

Oturma eylemi kamu emekçisi Orhan Bayram'ın verdiği mini konser ve "Ne darbe, ne OHAL, demokrasi derhal" , "KHK’ler gidecek, biz kalacağız", "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla sona erdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

TMMOB Sur raporu: 'Asıl yıkım operasyonlardan sonra yapıldı'

SONRAKİ HABER

Tüm Bel-Sen İzmir 1 Nolu Şube: Yolsuzluğa karşı örgütlenelim

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...