02 Aralık 2017 13:59

'Beyoğlu'na yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz!'

Beyoğlu Kent Savunması, Galatasaray Meydanı'nda 'Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması'nı protesto etti: 'Beyoğlu'nu kurtlar sofrasına teslim etmeyeceğiz'

Paylaş

Beyoğlu Kent Savunması, Beyoğlu Belediyesi'nin organize ettiği 'Beyoğlu Büyük Dönüşüm Buluşması'nı protesto etmek için Galatasaray Meydanı'nda bir araya geldi.

Yurttaşlar "Beyoğlu'nu kurtlar sofrasına teslim etmeyeceğiz", " Beyoğlu'na yaptığınız kötülüklerin hesabını vereceksiniz" pankartlarını açarak, "AKM'nin hesabını vereceksiniz", "Kabataş'ın hesabını vereceksiniz", "Haliç Tersaneleri'nin hesabını vereceksiniz" yazılı dövizleri taşıdı.

Beyoğlu Kent Savunması adına açıklama yapan Deniz Özgür "Büyük Dönüşüm Buluşması"nın hedefinin Tarlabaşı'da elde kalan ve satılamayan daireleri, rezidansları ve ofisleri satabilmek olduğunu söyledi. Özgür, Beyoğlu Belediyesi'nin ciddi bir borç yükü altında olduğunu söyledi.

Tarlabaşı projesinin belediyenin bütçesine tam bir karadelik açtığını dile getiren Özgür, "Başta Beyoğlu olmak üzere bütün İstanbul'a ihanet edenler, şehri, ormanları, kıyıları, parkları yağmalayanlar, yoksulların evlerini yıkıp mahallerini yok edenler ve bütün bu ihanet sürecini meşrulaşmaktan başka fonksiyonu olmayan şarlatanların toplamasının tarihe not düşmemiz için önemli bir fırsat" şeklinde konuştu.

Beyoğlu'yu kurtlar sofrasına bırakmayacaklardı ifade eden Özgür, "Bizim Beyoğlu'nu terk etmek gibi bir niyetimiz yok. Burada kalmaya, dans etmeye, şarkı söylemeye dev edeceğiz" dedi. 

'GRAND PERA BULUŞMASINDA 4 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI'

Poloteknik adına söz alan Sezen Özkan ise, Beyoğlu'ya ihanet edenleri, Grand Pera buluşmasında halkın mühendisleri, mimarları, plancıları olarak protesto ettiklerini ve 4 arkadaşlarının darbedilerek gözaltına alındığını söyledi. Özkan şunları söyledi:

"Memlekete ihanet edenlere, yağma projelerini çizenlere 'mimar değilsiniz' demek için oraya gittik. Beyoğlu'nu yağmalayan mimarların oturumunu izleyen, hesap soran 4 arkadaşımız darbedilerek gözaltına alındı. Yağmanın, talanın projelerini çizenlere meslek onurunu, mesleki sorumluluklarını hatırlattılar. Politeknik Yönetim Kurulu Sekreteri Ersin Kiriş , Yönetim Kurulu Uyesi Ekin Sarıca, Burcu Yanar ve Derya Apaydın gözaltına alındı."

Açıklama sonrası sonrası bildiri dağıtımı gerçekleştirildi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dünya AIDS Günü'ne özel program: Buradayım!

SONRAKİ HABER

TMMOB Sur raporu: 'Asıl yıkım operasyonlardan sonra yapıldı'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...