02 Aralık 2017 11:02

F Oturumu’nda hasta mahpus Seyran Demir’in tahliyesi istendi

Hasta mahpusların durumuma dikkat çekmek amacıyla İHD tarafından düzenlenen F Oturumu’nda hasta mahpus Seyran Demir’in tahliyesi istendi.

Paylaş

Hasta mahpusların durumuma dikkat çekmek anacıyla İnsan Hakları Derneği (İHD) Hapishane Komisyonu tarafından düzenlenen “F Oturumu” Galatasaray Meydanında 297. kez düzenlendi.

Hasta mahpusların fotoğraflarının taşındığı eylemde “Tecrit öldürür dayanışma yaşatır”, “İnsan haklarıyla insandır” sloganları atıldı. 

“297. F Oturması hasta mahpus Seyran Demir serbest bırakılsın”, “Hasta mahpuslar serbest bırakılsın“ pankartlarının açıldığı eylemde basın açıklamasını insan hakları aktivisti ve sanatçı Nur Sürer okudu. 

‘SEYRAN DEMİR 56 KİLODAN 36 KİLOYA DÜŞTÜ’

Tarsus C Tipi Kapalı Cezaevinde tutulan hasta mahpus Seyran Demir’in 2006’da lenf kanserine yakalandığını bu hastalığın da maddi olanaksızlıklar yüzünden ilik kanserine dönüştüğünü anlatan Sürer, “Demir, yardımlarla 2009 yılında Ankara’da tedavi altına alınır, sağlığı düzelir. 2013 yılında tutuklanarak Muş A Tipi Hapishanesine gönderilir. Hapishane koşullarında sağlığı hızla bozulan Demir,40 gün içinde 56 kg’dan 30 kg’a düşer. Ağustos 2014’te yapılan duruşmada tahliye edilir. Dışarıda tedavisine başlanır” dedi. 

Demir’in 25 Kasım 2015’te tekrar tutuklandığını aktaran Sürer, “Seyran Demir, derneğimize gönderdiği mektubunda: ‘Hasta olmama rağmen ring aracı ile hapishaneye getirildim. Sevk sırasında baskı, işkence gördüm ve darbedildim. Geldiğim günden itibaren de gardiyan veya askerler tarafından sürekli hakaret, küfür ve psikolojik baskı uygulanmaktadır.’ İki yıldır hapiste olan mahpus bu süre içinde kendisine verilen disiplin cezaları nedeniyle sadece iki kez ailesiyle görüşebilmiştir. Önceki hastalıklarına ilaveten, boyun fıtığı, solunum yetmezliği, ağızda sürekli yara oluşmakta bu nedenle mama ile beslenmek zorunda kalmaktadır. Demir 112 acil servis çağrıldığında bile hasta mahpusların durumun ciddiye almadığını söylemektedir” şeklinde konuştu.

Sürer, Demir’in hapishane koşullarında zamanında ve gerekli bir şekilde tedavisi yapılamadığı için serbest bırakılarak tedavi edilmesi gerektiğini söyledi. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

'TV10 çalışanı Kemal Demir serbest bırakılsın'

SONRAKİ HABER

OHAL karanlığına karşı birlikte mücadele

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...