02 Aralık 2017 10:17

Tahir Elçi ölümünün 2. yılında Taksim’de anıldı

Tahir Elçi ölümünün 2. yılında Taksim’de Diyarbakır ve İstanbul Barosu'nun ortak düzenlediği yürüyüşle anıldı.

Paylaş

Tahir Elçi ölümünün 2. yılında Diyarbakır ve İstanbul Barosu'nun ortak düzenlediği yürüyüşle anıldı.

Yürüyüşe Tahir Elçi'nin eşi Türkan Elçi, HDP milletvekilleri Garo Paylan, Hasip Kaplan, Filiz Kerestecioğlu ve HDP eski milletvekili Abdullah Levent Tüzel, CHP milletvekili Mahmut Tanal, İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan, Avukat Kemal Aytaç, İHD İstanbul Şubesi destek verdi.

"Tahir Elçi ölümsüzdür", "Barış elçisi", "Hepimiz Tahir Elçi'yiz", "Katilleri arıyoruz" dövizlerinin taşındığı yürüyüşte Kürtçe ve Türkçe "Seni unutmayacağız" ve Tahir Elçi'nin son sözleri olan "İnsanlığın bu ortak mekanında silah, çatışma, operasyon istemiyoruz" yazılı pankart taşındı. Fransız Konsolosluğu önünden başlayan yürüyüşte "Tahir Elçi ölümsüzdür", "Tahir Elçi onurumuzdur", "Hepimiz Elçi'yiz öldürmekle bitmeyiz" sloganları atıldı.

Galatasaray Meydanı'nda son bulan yürüyüşün ardından basın açıklaması gerçekleştirildi. İlk konuşan Diyarbakır Barosu Başkanı Ahmet Özmen, Tahir Elçi'nin bütün yaşamını insan haklarına, demokrasiye adadığını vurgulayarak, yıllarca ailelerinin yanından alınarak işkence tezgahlarından geçirilen ve bedenleri kaybedilen insanların faillerini bulmaya çalıştığını kaydetti. Hükümetin Tahir Elçi cinayetini aydınlatacağına ilişkin verdiği sözlere vurgu yapan Özmen, Elçi cinayetinin üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen bir tek şüphelinin bile yakalanamadığını ve etkin bir soruşturma yürütülmediğini ifade etti.

Özmen'in ardından söz alan İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Tahir Elçi'nin sadece bir baro başkanı olmadığını barış için mücadele eden örnek bir insan ve barış Elçi'si olduğunu kaydetti. Tahir Elçi'nin hukuk çerçevesi içinde mücadele ettiğini belirten Durakoğlu, ölümünün insanlık açısından çok önemli bir kayıp olduğunun ve 2 yıl boyunca soruşturmasında bir arpa boyu bile yol alınamadığının altını çizdi. 

Durakoğlu'nun ardından konuşan Sakarya Barosu Başkanı Zafer Kazan, Tahir Elçi'nin ismi gibi bir elçi olduğunu, bir köprü olduğunu belirtti. İnsanlığın yeni köprüler kurması gerektiğini vurgulayan Kazan, Tahir Elçi'nin bu topraklarda yaşayan halkların barış içerisinde yaşamalarını istediğini ifade etti. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

HES protestosuna jandarma müdahale etti

SONRAKİ HABER

Cumartesi Anneleri Akipa ve Demir’in akıbetini sordu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...