02 Aralık 2017 09:02

İsveç'te internetten tecavüze 10 yıl hapis cezası

İsveç'in Uppsala ilinde mahkeme, bir pedofiliyi internet yoluyla çocuklara cinsel tecavüzden suçlu buldu ve 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Paylaş

İsveç'in Uppsala ilinde mahkeme, 41 yaşındaki bir pedofiliyi internet yoluyla çocuklara cinsel tecavüzden suçlu buldu ve 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Uppsala ilinde yaşayan pedofilinin Skype aracılığıyla ABD, Kanada ve İskoçya'da yaşayan 18 yaşından küçük biri erkek diğerleri kız 27 çocukla ilişki kurduğu ve çocukları cinsel etkinliklerde bulunmaya zorladığı ve filme kaydettiği belirtildi.

Çocukları anne ve babalarını öldürmekle veya kendilerine zarar vermekle tehdit eden pedofilinin daha önce de çocuklara yönelik cinsel suçtan sabıkası bulunuyor. Savcı, söz konusu kişinin çocuklardan bazılarına dayattığı cinsel etkinliklerin tecavüz olduğunu değerlendirilerek cezalandırılmasını istedi.

Uluslararası Savcılık Kurumu Savcısı Annika Wennerström, söz konusu durumda suçlanan kişinin fiziki olarak çocuklarda aynı odada bulunmamasına rağmen işlediği suçun ağır olduğunu ve tecavüz olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi. 

Mahkeme, 41 yaşındaki kişiyi 4 kez ağır tecavüz, tecavüz ve cinsel baskı, 7 kez ağır cinsel baskı, 12 kez ağır cinsel saldırı ve 13 kez de çıplak poz vermeye zorlamaktan suçlu bularak 10 yıl hapis cezasına çarptırdı. (Stockholm/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Wallström: Casusluktan zarar görenler bildirimde bulunsun

SONRAKİ HABER

Halkların gözünden Avrupa’nın öyküsü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...