02 Aralık 2017 03:55
Son Güncellenme Tarihi: 03 Aralık 2017 19:59

Eski eşini ve kızını öldürdü, oğlunu yaraladı

Zonguldak Gökçebey’de Güngör Kaçar adlı şahıs Eşi ve kızını tabanaca ile vurarak öldürdü oğlunu ise ağır yaraladı.

Paylaş

Zonguldak'ın Gökçebey ilçesinde Güngör Kaçar, boşandığı 39 yaşındaki Gülay Gökdemir ile kızı 11 yaşındaki Betül Kaçar'ı tabanca ile vurarak öldürdü, oğlu 15 yaşındaki Barbaros Kaçar'ı ise ağır yaraladı.

Olay, saat 21.30 sıralarında Yeni Mahalle'deki TOKİ Konutları'nda meydana geldi. Pide fırınında çalıştığı belirtilen Güngör Kaçar, çocuklarını ziyarete gelen bir süre önce boşandığı Gülay Gökdemir ile bilinmeyen nedenle tartıştı. Tartışmanın büyümesi Kaçar, yanındaki tabancayı çekti, Gülay Gökdemir ile çocukları Barbaros ve Betül Kaçar'a ateş etti. Silah sesleri üzerine bina sakinleri, polis ve sağlık ekiplerine haber verdi. İhbar üzerine olay yerine sevk edilen ekipler, daireye girdiklerinde anne ve çocuklarını, yerde kanlar içerisinde yatarken buldu. Sağlık ekiplerinin yaptığı kontrollerde, Gülay Gökdemir ile kızı Betül Kaçar'ın yaşamını yitirdiği saptandı. Ağır yaralanan Barbaros Kaçar, ambulansla Gökçebey Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedaviye alındı.

Güngör Kaçar, olay yerinde polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Cumhuriyet savcısı eşliğinde evde inceleme yapılırken soruşturma sürdürülüyor. (DHA)


ZONGULDAKLI KADINLARDAN CİNAYETE TEPKİ

Zonguldak Kadın Platformu, Gökçebey’de yaşanan cinayet üzerine kadın cinayetleri hakkında açıklama yaptı. KESK binasında yapılan basın açıklamasında Zonguldak Kadın Platformu adına konuşan KESK'e bağlı Enerji Sanayi ve Maden Kamu Emekçileri Sendikası (ESM) Zonguldak Şube Kadın Sekreteri Lale Tetik, kadın cinayetlerinin ülkede yaygınlaştığını dile getirerek, “Çocuklar başta olmak üzere kadınlar ve tüm ezilenler için yaşanabilir bir dünya kurma mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Gülay Gökdemir’in boşandığı eşi tarafından katledildiği hatırlatılan açıklamada, 2017’nin ilk on ayında hayatını kaybeden 242 kadından en az 11’inin koruma tedbir kararına rağmen öldürüldüğü vurgulandı.

Kadın düşmanı, eril politikalar nedeniyle kadına dönük şiddetin arttığına dikkat çeken Lale Tetik, “Eril yargının uyguladığı cezasızlık politikası, taciz ve tecavüzün artmasına neden oluyor. Her güne en az iki kadın cinayeti düşüyorken; iyi hal, haksız tahrik gibi ceza indirimleri uygulanmaya devam ediyor. Bizzat siyasal iktidar tarafından üretilen ve pompalanan cinsiyetçi söylemler, kadınların sokakta, kampüslerde, otobüslerde çeşitli bahanelerle şiddete maruz kalmalarına sebep oluyor” dedi.

Hükümetin tek derdinin erkek egemen sistemin üzerinde yükseldiği ‘aileyi’ korumak olduğunu ifade eden Tetik, “Evde, iş yerinde, sokakta, okulda her yerde kadın ve çocukları yok sayan, şiddet, taciz, tecavüz ve istismar karşısında susmamızı bekleyen uygulamalara direnmeye devam edeceğiz. Tecavüzü normalleştiren ve çocukları istismar eden çürümüş erkek egemen sisteme ve temsilcilerine rağmen çocuklar başta olmak üzere kadınlar ve tüm ezilenler için yaşanabilir bir dünya kurma mücadelemizden vazgeçmeyeceğiz” dedi. (Zonguldak/EVRENSEL)

Zonguldak Kadın Platformu
Zonguldak Kadın Platformu, Gökçebey’de yaşanan cinayete tepki gösterdi: Susmamızı bekleyen uygulamalara direnmeye devam edeceğiz.

 

ÖNCEKİ HABER

İsviçre'de 9 ayda 91 dağcı öldü

SONRAKİ HABER

AB fonundan 70 milyon avroluk insan hakları kesintisi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...