02 Aralık 2017 00:15

Adalet ve hakikat için Kadıköy’deyiz

Gazeteciler, avukatlar ve akademisyenler tutuklu meslektaşları için bugün günü Kadıköy Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’nda açıklama yapacak.

Paylaş

Kadıköy Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’nda tutuklu gazeteciler, akademisyenler ve avukatlar için açıklama yapılacak. Eylem öncesi dün sosyal medyadan eylem için kampanya başlatan gazeteciler, herkesi Kadıköy’deki eyleme çağırdı. Kısa sürede TT listesinde ilk sırala yükselen kampanya kapsamında yapılan paylaşımlarda “Yürüyoruz, tutuklu gazeteciler, avukatlar ve yargılanan akademisyenler için yürüyoruz. Gazetecileriz, avukatlarız, akademisyenleriz, omuz omuza çağrımızdır: Basın ve ifade özgürlüğünün kısıtlanmasına karşı, barış için, adalet için, hakikat için buluşalım” denildi. 

Eyleme çağrı için daha önce yapılan açıklamada “Herkes sussun istiyorlar. Kimse düşünmesin, konuşmasın, itiraz etmesin; herkes biat etsin... O yüzden gazetecileri tutukluyorlar, akademisyenleri üniversitelerden tasfiye ediyorlar, haklarında davalar açıp yıldırmaya çalışıyorlar. Boyun eğmemekte ısrar edenler savunmasız kalsın diye avukatları hapse tıkıyorlar. Peki, bu karanlık tabloya razı mı olacağız? Elbette ki hayır! Çünkü bizim hakikate, barışa, demokrasiye, eşitlik ve özgürlüğe sözümüz var. Sözümüzden feragat etmeyiz. Çünkü biliyoruz ki, sözün bittiği yerde faşizm başlar. O yüzden sözünü al da gel! Sözünü söylemek için gel. Kadıköy Mehmet Ayvalıtaş Meydanı’na gel” 2 Aralık 2017 Cumartesi, Saat 14.00’te el ele, göz göze, söz söze yürümek için gel!” denilmişti. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Ressam Karakul’dan ‘iş içindeki insanlar’

SONRAKİ HABER

Emekli metal işçisi: En öndeydi ama ulaşılmaz değildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...