01 Aralık 2017 15:53

‘Bugün camı kıran yarın cana kasteder’

saldırıya uğrayan Kurtuluş Kiliseleri Derneği Malatya Temsilciliğinin Görevlisi Vedat Serin 'Bugün camı kıran yarın cana kasteder' dedi. 

Paylaş

Hacı Yusuf TOPALOĞLU

Alevilerin evlerinin işaretlenmesinden iki gün sonra taşlı saldırıya uğrayan Kurtuluş Kiliseleri Derneği Malatya Temsilciliğinin Görevlisi Vedat Serin, Hristiyan, Alevi ve Kürtlere yönelik saldırılara işaret ederek, “Aynı düşüncenin ürünleridir. Bugün camı kıran yarın cana kasteder”dedi. 

Malatya Cemal Gürsel Mahallesi’nde yaşayan Alevi yurttaşların evlerinin işaretlenmesi ve hemen bitişiğindeki Paşaköşkü Mahallesi İsmet Paşa Caddesi’nde bulunan Kurtuluş Kiliseleri Derneği Temsilciliğinin taşlı saldırıya uğraması Hristiyan yurttaşların tepkisine neden oldu. Alevilere ait evler işaretlendikten iki gün sonra Hristiyan yurttaşların derneklerinin taşlı saldırıya uğraması arasında bağlantı olma olasılığı her iki toplumu da tedirgin ediyor. Alevi yurttaşların evlerinin işaretlenmesinden sonra kendilerine de bir saldırının yapılabileceğini tahmin ettiklerini belirten Hristiyan yurttaşlar, olayların tüm yönleriyle açığa çıkartılmasını bekliyor. 

‘OLAYLAR AYNI DÜŞÜNCENİN ÜRÜNÜ’

Derneklerinin Malatya’da 2.5 yıldır faaliyet yürüttüğünü belirten Kurtuluş Kiliseleri Derneği Malatya Temsilciliği Görevlisi Vedat Serin, mahallede Alevi, demokrat ve aydın Kürt kardeşleriyle birlikte yaşadıklarını kaydederek, “Bilinçsiz bir şekilde yapılan olaylardır demek yanlış olur. Derneğimiz ile evleri işaretlenen kardeşlerimizin evleri arasında 5 dakikalık bir mesafe var. Şu ana kadar bize verilen bilgiler evlerin işaretlenmesi ile bize yapılan saldırı arasında bağlantının olmadığıdır. Ancak dikkat edersek genelde Alevilerin, bizim ya da Kürtlerin yaşadığı bir bölgede yapılıyor. Türkiye’de Hrant Dink olayı, Zirve Yayınevi olayı, aynı şekilde 3 kez saldırıya uğramamız, Alevilerin evlerinin işaretlenmesi yasal olarak birbirlerinden bağımsız olarak çıkıyorlar. Ancak kendi gözlemlerimiz ve düşüncelerimize göre bakarsak aynı düşüncenin ürünleridir” diye konuştu. 

Yapılan saldırıların korkutmak, göç ettirmek ya da tedirgin bir ortam yaratmak ve ülke içindeki huzuru bozmak amacı taşıdığını belirten Serin, “Bugün camı kırar, yarın öbür gün kendilerine imkan sağlanır başka şeyler olur. Bugün camla başlayıp yarın cana kast olabilir” dedi. 

‘OLAYIN PERDE ARKASI İRDELENMELİ’

Derneklerine yapılan saldırıya tepki gösteren Hristiyan yurttaş Gürkan Çakır ise, Alevilerin evlerine yapılan saldırıdan sonra kendilerine de bir saldırı yapılma ihtimalini düşündüklerini ifade etti. Halkla yaptıkları sohbette herkesin bu tarz bir saldırıyı beklediklerini anladıklarını dile getiren Çakır, “Olayın arkasında bir şey var mı, yok mu? Bunun çok iyi irdelenmesi, ortaya çıkartılması ve böylelikle ileride olabilecek olayların önüne geçilmesini istiyoruz” diye konuştu. (Malatya/MA)

ÖNCEKİ HABER

'Ben öldürmeseydim, o öldürecekti'

SONRAKİ HABER

Sur’un artık mahallesi olmayan muhtarları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...